Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

SENAT: Dezbaterea moţiunilor simple împotriva miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, amânată pentru 6 mai

V.D.
Politică /

Dezbaterea moţiunilor simple împotriva miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, amânată pentru 6 mai

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Senat a decis amânarea pentru 6 mai a dezbaterii şi votului în cazul ambelor moţiuni simple înscrise luni pe ordinea de zi a plenului Camerei superioare a Parlamentului.

Cele două moţiuni iniţiate de PNL şi USR sunt îndreptate împotriva ministrului Justiţiei - "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader" şi împotriva ministrului Finanţelor - "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!", informează Agerpres.

"Comitetul liderilor a decis data de 6 mai, de principiu, pentru dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie", a spus senatorul PNL Alina Gorghiu. De asemenea, ea a confirmat că şi moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe va fi dezbătută la aceeaşi dată.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, după Biroul permanent, că decizia referitoare la data dezbaterii moţiunii pe Justiţie aparţine Comitetului liderilor grupurilor parlamentare.

Întrebat despre o justificare pentru a treia amânare a moţiunii pe Justiţiei, Tăriceanu a spus: "Nu trebuie o justificare. (...) Propunerea care a fost făcută, s-a supus votului şi se discută în Comitetul liderilor".

"Eu am văzut săptămânile trecute diferite luări de poziţii. Tudorel Toader pare să nu fie pe placul multora. Cei din opoziţie îl acuză că face prea mult şi prea repede, cei din majoritate că face prea puţin şi prea încet. Acum e greu să împaci pe toată lumea. Tudorel Toader nu ocupă un loc pe lista portofoliilor ALDE. Ministerul Justiţiei ţine de PSD'', a arătat Tăriceanu.

Referitor la modul în care va vota ALDE la moţiunea simplă pe Justiţie, Tăriceanu a răspuns: "Am să discut cu colegii mei din grup şi sigur că o să luăm o anumită poziţie. Cel puţin a priori, eu vă spun că nu am să votez împotriva niciunui ministru al acestui Guvern".

Moţiunea împotriva ministrului Toader era înscrisă pe ordinea de zi a plenului pentru a treia oară, după ce dezbaterea acesteia a fost amânată de două ori săptămâna trecută din cauza lipsei de cvorum.

Senatorii PSD vor vota la moţiunea simplă pe Justiţie "exact aşa cum le dictează conştiinţa", declara, miercurea trecută, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor. El adăuga că "se pare că PSD-ul nu şi-l mai asumă" pe Toader pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Semnatarii moţiunii solicită "încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti". Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la "modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României". PNL şi USR îi cer, de asemenea, ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS