Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

SENAT:Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale a fost aprobată

C.B.
Politică /

Ordonanţa de Urgenţă 30/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale a fost aprobată

Senatul a aprobat în şedinţa online de marţi OUG nr. 30 /2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.

Ordonanţa a fost aprobată cu 91 de voturi "pentru", 30 "împotrivă" şi nouă abţineri.

Senatorul PSD Ion Rotaru a declarat că elaborarea Ordonanţei 30/2020 era necesară şi, împreună cu amendamentele admise, răspunde unor comandamente "extreme de urgenţă", în contextul epidemiei de coronavirus, măsuri care trebuie să vină în sprijinul unor categorii de persoane angajate sau care realizează venituri din activităţi independente ori din proprietate intelectuală.

"Parlamentarii PSD au depus o serie de amendamente care vizează definirea mai clară a facilităţilor, dar şi a procedurilor care să garanteze siguranţa oamenilor, sănătatea, siguranţa persoanei şi a locului de muncă, dar şi o protecţie socială sporită atât pe perioada aplicării stării de urgenţă, cât şi în mod deosebit, după ce se încheie acest episod nefericit", a precizat Rotaru.

În intervenţia sa telefonică, senatorul PNL Carmen Hărău a precizat că Ordonanţa 30 este o dovadă că Guvernul Orban are în vedere să-i sprijine pe români în această împrejurare dificilă, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă şi angajaţii lor să poată să-şi reia activitatea cât mai curând posibil după criză.

Cât priveşte amendamentele formulate de PSD şi UDMR, Hărău a semnalat faptul că în cursul zilei de luni a fost publicată în Monitorul Oficial OUG 32/2020, care cuprinde cele mai multe dintre aceste amendamente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS