Senatorii rămân fără bani pentru deplasări

E.A.
Politică / 21 octombrie 2018

Senatorii rămân fără bani pentru deplasări

Senatorii au cheltuit în acest an aproape două milioane de lei pe deplasările externe, dublu faţă de anul trecut, astfel încât au epuizat bugetul pentru acest an. Conducerea Senatului a decis să taie din cheltuieli, astfel că nu mai aprobă toate vizitele. Spre exemplu, doi senatori din România ar fi trebuit să participe peste o săptămână la monitorizarea alegerilor prezidenţiale din Georgia, dar, având în vedere că fondurile s-au epuizat, Călin Popescu Tăriceanu a concluzionat că pot "să se aleagă georgienii fără ajutor de la noi".

Chestorul Senatului, Tanczos Barna, a atras atenţia în şedinţa Biroului Permanent din 15 octombrie că senatorii rămân fără bani pentru deplasări.

"Recunosc că am eşuat în a controla deplasările şi de a ţine în frâu aceste cheltuieli. Cert este faptul că bugetul de anul acesta, fiind aproape dublu faţă de bugetul de anul trecut, de acum doi ani şi aproape de două ori şi jumătate mai mare decât bugetul din 2016, în octombrie vom termina banii, vom cheltui toţi banii pe anul acesta pe deplasări externe şi aproape toţi banii pe diurnă. Avem anul acesta un buget de 2.070.000 de lei pentru deplasări externe, faţă de 1.000.000 anul trecut. În ciuda acestui fapt, banii, dacă ritmul este menţinut de colegi şi deplasările nu se vor opri, se vor termina în octombrie", a avertizat acesta, potrivit News.ro.

După ce au ajuns la concluzia că trebuie să taie cheltuielile, membrii conducerii Senatului au discutat despre fiecare memorandum pentru aprobarea de deplasări, astfel că pentru unele vizite a fost redus numărul participanţilor, urmând să plece doar un reprezentant fără staff, a fost amânată o decizie privind participarea la Adunarea Parlamentară a NATO care se va desfăşura în Canada, deplasare care ar costa 96.000 de lei, iar în alte cazuri s-a ajuns la concluzia că s-ar putea renunţa la vizită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro