Senatul a respins proiectul privind eliminarea subvenţiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat

G.B
Politică / 02 iunie

Senatul a respins proiectul privind eliminarea subvenţiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat

Senatorii au respins, astăzi, un proiect iniţiat de parlamentari AUR, care vizează abrogarea unor dispoziţii din Legea 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi campaniilor electorale, în sensul eliminării subvenţiilor acordate partidelor politice de la bugetul de stat, în scopul utilizării acestor sume "pentru acoperirea unor nevoi de ordin social", potrivit Agerpres.

În raportul de respingere întocmit de comisia de specialitate se susţine că "această finanţare funcţionează şi la nivel european, fiind, de asemenea, necesară raportarea şi la anumite prevederi constituţionale".

Reprezentanţii asociaţiilor şi fundaţiilor neguvernamentale ale societăţii civile au solicitat aviz nefavorabil în cazul acestui proiect de act normativ, pe motiv că, "potrivit art. 3 lit. d) din Legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, sursa de finanţare a activităţii unui partid politic sunt şi subvenţiile de la bugetul de stat tocmai pentru a respecta principiul independenţei partidelor politice şi a candidaţilor faţă de finanţatori".

În expunerea de motive, iniţiatorii afirmă că AUR a demonstrat în campania din 2020 pentru parlamentare că se poate face politică "strict din donaţii şi cotizaţii".

"Este inacceptabil să vedem cum impozitele şi taxele românilor sunt utilizate pentru întreţinerea clientelei politice a partidelor. Prin urmare, iniţiativa de faţă abrogă prevederile legale prin care statul subvenţionează partidele politice, urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social, ca primă destinaţie fiind recomandată infrastructura din domeniul sănătăţii, acolo unde românii mor în spitale care duc lipsă de investiţii", potrivit proiectului de act normativ.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale a fost trimisă Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro