Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Senatul SUA a adoptat un proiect de lege care interzice companiilor chineze să se listeze la bursele americane

M.A.
Internaţional /

Senatul SUA a adoptat un proiect de lege care interzice companiilor chineze să se listeze la bursele americane

Senatul Statelor Unite a adoptat miercuri un proiect de lege care ar putea interzice multor companii chineze să îşi listeze acţiunile la bursele americane sau să atragă fonduri de la investitori americani, dacă nu respectă standardele autorităţilor de reglementare şi de audit ale Washingtonului, transmite Reuters.

Proiectul, promovat de senatorul republican de Louisiana John Kennedy, cere companiilor să dovedească că "nu sunt deţinute sau controlate de un guvern străin".

Acţiunile listate la New York ale grupului chinez de comerţ electronic Alibaba au scăzut cu peste 2% în urma informaţiei.

Cu toate că legea va putea fi aplicată penru orice companie străină care va dori accesul la piaţa de capital americană, parlamentarii au afirmat că măsura este adresată în principal Beijingului.

Casa Albă a refuzat să comenteze.

"Partidul Comunist chinez trişează, iar Legea de Responsabilizare a Companiilor Străine le va opri să trişeze pe bursele americane. Nu putem permite ca ameninţări străine pentru fondurile de pensii americane să prindă rădăcini la bursele noastre", a afirmat Kennedy, care este membru al Comisiei pentru bănci din Senat.

Legea va cere unei companii străine să dovedească că nu este deţinută sau manipulată de un guvern străin, dacă Comisia pentru Supravegherea Contabilităţii Companiilor Publice nu poate să verifice rapoarte specifice pentru că o companie foloseşte o firmă de contabilitate care nu este supusă inspecţilor acestei comosii.

Dacă această comisie nu va putea să inspecteze firma de contabilitata a unei companii timp de trei ani consecutivi, acţiunile companiei emitente vor fi interzise pe o bursă naţională.

Comisia pentru Supravegherea Contabilităţii Companiilor Publice, supravegheată de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, este un organism non-profit care coordonează auditurile pentru toate companiile din Statele Unite care doresc să atragă fonduri pe pieţele publice.

Adoptarea proiectului de lege în Senat, prin consens unanim, reflectă nemulţumirea tot mai mare în rândul parlamentarilor americani faţă de China, modul în care aceasta gestionează epidemia de Covid-19 şi nerespectarea persistentă a standardelor americane de raportare financiară, transmite NHews.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. vor invata si chinezii sa respecte regulile in afaceri.Profitind de fatul ca este o mare putere China a cam sfidat comunitatea internationala de afaceri .Au copiat fara jena licente etc.Comunitatea nord atlantica cu sprijinul puterilor emergente din Asia si America Latina pot aduce China pe calea normala.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS