Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SERGIU MANEA, CPBR:"Întârzierea adoptării bugetului pentru 2020 are consecinţe până în economia reală"

A.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Este foarte important să avem cât mai repede un buget pentru anul 2020, pentru că întârzierea în adoptarea acestuia are consecinţe până în economia reală, a afirmat, vineri, Sergiu Manea, preşedintele Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) şi CEO Banca Comercială Română, la o întâlnire cu presa: "Cred că e foarte, foarte important să avem un buget pentru anul 2020 cât mai repede. Orice tip de întârziere în adoptarea unei legi a bugetului pentru orice an, nu numai pentru anul 2020, pentru orice an în general are un impact semnificativ în derularea bunelor activităţi de la nivelul bugetului central şi până la nivelul autorităţilor publice locale, cu impact, bineînţeles în economia reală".

El menţionat că, în cazul în care nu există o lege a bugetului pentru 2020, se va intra într-o secvenţă de execuţie a bugetului trecut. Toate lucrările care ţin de investiţii sau crearea bugetelor autorităţilor publice locale s-ar putea să fie întârziate.

Întrebat dacă ar mai putea fi posibilă anul acesta o discuţie pe marginea OUG 114, acesta a spus că nu ştie dacă va mai fi timp.

"Încă din vară au început discuţii despre OUG 114, respectiv OUG 19, sperăm să le continuăm atunci când situaţia politică o va permite, indiferent dacă vorbim de un executiv sau vorbim de membri ai Parlamentului", a spus Sergiu Manea.

Referitor la cerinţele de majorare a capitalului pentru fondurile de pensii de pe Pilonul II, Sergiu Manea a declarat că decizia BCR va fi să rămână în piaţă şi să realizeze majorarea necesară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS