SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones, din nou "în corzi"

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 februarie 2016

La Sibex, penultima şedinţă a săptămânii se prefigura una ceva mai bună în comparaţie cu ziua de miercuri. Conform datelor de la ora 17.15 se înregistrau 26 de contracte, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la 405.601 lei. Singurul produs tranzacţionat era derivatul pe indicele Dow Jones, pentru care se consemnau 25 de contracte pe scadenţa martie şi numai un contract pe scadenţa iunie. Direcţia cotaţiilor era una agresiv descendentă, preţul futures de la Sibiu al indicelui Dow Jones fiind din nou "în corzi".

Simbolul DEDJIA 16C prin care defineşte scadenţa martie, era cotat la 15.680 de puncte, în scădere consistentă cu 267 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price){1}, calculat de ATHEXClear la 15.947 de puncte. În raport cu nivelul de la închiderea de miercuri cotaţia scădea cu 323 de puncte. Pentru iunie, cotaţia estimată se cifra la 15.455 de puncte, în minus cu 573 de puncte faţă de "start of day price" şi cu 545 de puncte comparativ cu cotaţia din sesiunea precedentă.

"Dacă ne uităm doar la volatilitatea din ultima perioadă, este evident că un speculator ar fi putut beneficia de importante oportunităţi speculative, în special pe vânzare, dar în anumite şedinţe şi pe creştere. Cu toate acestea volumul a rămas, cu câteva excepţii, unul redus, principalul motiv fiind numărul mic al intermediarilor de pe piaţă", a explicat un analist financiar.

Direcţia puternic descendentă a fost confirmată şi de evoluţia de la deschiderea NYSE, unde toţi cei trei indici reprezentativi pierdeau peste un procent, urmare a evoluţiei acţiunilor de pe segmentul financiar şi a preferinţei investitorilor pentru activele de "siguranţă".

{1}preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb