SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 27 iulie 2004DESIF-urile înregistrează fluctuaţii puternice

Radu Luca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2004

Sumarul tranzacţiilor la BMFMS

Vedetele şedinţei de tranzacţionare de la BMFMS din 26.07.2004 au fost derivatele pe SIF-uri care au înregistrat cele mai mari variaţii. După cum reiese din tranzacţiile încheiate, brokerii se aşteaptă în continuare la aprecieri substanţiale pentru SIF-uri pînă la sfîrşitul anului. Astfel, DESIF2 cu scadenţa decembrie a cîştigat nu mai puţin de 550 lei adică o variaţie de 7,1%. Aceeaşi apreciere nominală de 550 lei a realizat-o şi DESIF5 care a înregistrat astfel un cîştig de 6,9%. După şedinţele agitate de săptămîna trecută preţul DESNP a evoluat cu fluctuaţii minime pentru ambele scadenţe. Se pare că au loc poziţionări în piaţă, investitorii aşteaptînd noi informaţii post privatizare.

Paritatea euro/dolar a evoluat în favoarea monedei unice europene a cărei depreciere, excesivă după unii analişti, pare să se fi încheiat. În această săptămînă sînt aşteptate date economice importante atît din SUA, cît şi de pe bătrînul continent. Sondajul IFO, reprezentativ pentru economia Germaniei a fost publicat marţi, iar date sugestive despre starea economiei SUA vor apărea vineri.

Dolarul american a fost cotat la 34.195 lei iar euro la 41.125 lei. La Londra tona de grîu, cu scadenţa septembrie, a fost cotată la 133,68 dolari, iar la Budapesta, cu scadenţa august, s-au plătit 117,80 dolari/tonă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro