SIEGFRIED MUREŞAN: "PNRR a primit aprobarea finală, ceea ce înseamnă că banii vor veni în ţară, iar autorităţile pot demara investiţiile şi reformele"

J.P.
Politică / 28 octombrie

"PNRR a primit aprobarea finală, ceea ce înseamnă că banii vor veni în ţară, iar autorităţile pot demara investiţiile şi reformele"

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), co-raportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă a declarat că PNRR a primit aprobarea finală, ceea ce înseamnă că banii vor veni în ţară, iar autorităţile pot demara investiţiile şi reformele, conform unui comunicat de presă.

Siegfried Mureşan: "Consiliul de Miniştri al Uniunii Europene şi-a dat acordul pentru aprobarea formală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR). Anunţul de astăzi al Consiliului vine după ce şi Comisia Europeană avizase PNRR-ul României la finalul lunii septembrie.

Avizul Comisiei de luna trecută a fost o etapă extrem de importantă din aprobarea PNRR deoarece Comisia este instituţia care trebuie să implementeze planurile naţionale din partea Uniunii Europene.

Decizia de astăzi a Consiliului este ultima etapă formală din procesul de aprobare a PNRR. De acum se va putea semna şi acordul de finanţare între România şi Uniunea Europeană în baza căruia ţara noastră va putea primi finanţarea de aproximativ 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă pentru finanţarea planului de redresare.

Din acest moment, Guvernul României poate începe să implementeze reformele şi investiţiile prevăzute în Planul de Redresare. În două-trei săptămâni, vor sosi în ţară şi primii bani din finanţarea PNRR, adică avansul de 3,8 miliarde de euro sau 13% din bugetul total alocat ţării noastre.

Ca raportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, sunt bucuros să văd că implementarea acestui mecanism prinde contur şi că banii încep să ajungă în toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv în România. Am conceput acest mecanism astfel încât el să poată finanţa investiţii în domeniile în care este cea mai mare nevoie de ele: sănătate, educaţie, infrastructură, digitalizare şi combaterea schimbărilor climatice. Este cel mai mare plan de investiţii şi reforme lansat vreodată de Uniunea Europeană. Obiectivul său este de a ajuta oamenii, întreprinderile şi regiunile cele mai afectate de criza sanitară şi de consecinţele economice şi sociale ale acestei crize, precum şi de a întări economia şi administraţia publică pentru a face faţă unor viitoare crize.

Noi, Parlamentul European, vom monitoriza implementarea acestui plan în toate statele membre ale Uniunii Europene şi vom ajuta acolo unde va fi nevoie."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. FEZABILE , DOAMNA MIHĂILĂ A RESPINS BANUL GRATIS ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro