Siemens pregăteşte listarea diviziei sale de gaze şi electricitate

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 09 mai 2019

Siemens pregăteşte listarea diviziei sale de gaze şi electricitate

Compania elimină peste 10.000 de locuri de muncă

Grupul german Siemens AG a dezvăluit, săptămâna aceasta, un plan de separare a diviziei sale de gaze şi electricitate, prin listare, în vederea simplificării structurii gigantului, conform Bloomberg.

Directorul executiv al companiei, Joe Kaeser, a anunţat că plănuieşte vânzarea de acţiuni ale diviziei menţionate până în 2020, respectiv că renunţă la structura de conglomerat a grupului în favoarea unei companii holding, care va accelera procesul decizional. Modificarea structurii grupului include desfiinţarea a peste 10.000 de locuri de muncă, iar desprinderea diviziei de gaze şi electricitate este cea mai mare din istoria acestuia.

"Intrăm într-o nouă eră, ca să devenim o companie mai puternică şi mai concentrată", a afirmat Kaeser, precizând: "Următorii paşi vor schimba fundamental afacerea noastră. Prima prioritate este stabilizarea unui business care încă este fezabil".

Separarea diviziei de gaze şi electricitate va fi cea mai recentă măsură dintr-o serie de acţiuni de consolidare, după listarea diviziei medicale şi unirea diviziei de energie eoliană cu o companie spaniolă rivală. Siemens va păstra mai puţin de 50% din compania nou formată prin separare, care va include participaţia de 59% deţinută la Siemens Gamesa Renewable Energy, pentru a crea o societate cu un volum al afacerilor de 30 de miliarde de euro.

Divizia are operaţiuni de petrol şi gaze, precum şi active convenţionale de generare şi transmitere a energiei electrice, în timp ce Siemens Gamesa dezvoltă ferme eoliene şi produce echipamente pentru energie regenerabilă.

Siemens va desfiinţa locuri de muncă la principalele sale divizii, în vederea realizării de economii de circa 2,2 miliarde de euro până în 2023. Din totalul posturilor ce vor fi desfiinţate, 4.900 de locuri de muncă sunt de la divizia digitală, 3.000 din infrastructura smart şi 2.500 de la divizia corporativă centrală. În acelaşi timp, Siemens intenţionează să angajeze 20.500 de persoane pentru alte activităţi.

Divizia de gaze şi electricitate a avut anul trecut cea mai scăzută marjă de profit dintre toate diviziile, potrivit datelor revizuite ale companiei.

Marţi, Siemens a raportat un profit peste aşteptări pentru cel de-al doilea trimestru fiscal. Câştigul ajustat înainte de dobânzi, taxe şi amortizări al diviziei industriale a urcat cu 7%, la 2,41 miliarde de euro, depăşind estimarea analiştilor, care se situa la 2,23 de miliarde de euro.

Profitul a fost susţinut de rezultatele diviziei Healthineers şi ale diviziei digitale, care oferă servicii de automatizare a fabricilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro