Revista BURSA Construcţiilor

SIF Banat Crişana vrea să îşi retragă aportul la capitalul "Azuga Turism"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 octombrie 2014

Acţionarii "Azuga Turism" sunt convocaţi, pe 10 noiembrie, să aprobe retragerea aportului SIF Banat-Crisana la capitalul social, constând în terenul în suprafaţă de 24.266 mp situat în Buşteni, reprezentând în echivalent un număr de 38.079 acţiuni cu valoarea nominală de 17,5 lei, potrivit unui anunţ al companiei. De asemenea, AGA va decide şi diminuarea capitalului social de la 14.584.990 lei la 13.918.607,5 lei, cu valoarea aportului retras respectiv cu suma de 666.382,5 lei. Pe ordinea de zi, se mai află şi aprobarea unui împrumut bancar în valoare de 600.000 euro.

Acţionarii "Azuga Turism" hotărâseră, pe 30 aprilie, ratificarea deciziei consiliului de administraţie privind restructurarea activităţii societăţii constând în închiderea temporară a activităţilor hoteliere şi de agrement, punerea în conservare a activelor aferente acestora şi disponibilizarea personalului prin concediere individuală. Tot atunci, AGA aprobase majorarea capitalului social al Azuga Turism, de la 13.918.607,5 lei la 14.592.165 lei, cu suma de 673.557,5 lei, constituită din: - aportul în natură al acţionarului SIF Banat-Crişana, cu suma de 666.382,5 lei constând dintr-un teren situat în Buşteni şi - aportul în numerar în suma de 7.175 lei al acţionarilor cu drept de preempţiune pentru păstrarea ponderii deţinute în capitalul social.

Anul trecut, faptul că SIF1 a plătit 4,56 milioane euro pentru pachetul majoritar de acţiuni al firmei "Azuga Turism" a stârnit nemulţumirea unora dintre acţionari, în condiţiile în care aceştia nu primiseră dividende din profitul pe 2012.

Opinia Cititorului ( 14 )

 1. Poate ne explica marele bilteanu, absolvent de emba, cum poti achizitiona un hotel cu 200.000Eur/camera pe care apoi sa-l inchizi pe motive de pierdere. Dar cel mai virect ne-ar putea explica DNA daca ar exista vointa. E atat de simplu de dovedit filiera: bilteanu-romenergo- interpus-sif1-bilteanu 4.5 mil eur sifonati.

  Jaf de jaf la sif1!!!pe banii fraierilor(a se citi micii actionari)

  Asa se creste vuan la sif1 prin reinvestirea profitului prin achiziționarea de active valoroase si cu potential!Rusine!!!

  balta porcina vrea sa dreaga busuiocul si sa-i urce actiunea

  asa incat sa nu primeasca 3 basculante de oua si rosii din partea actionarilor intre ochi, ci doar 2 

  1. Ce a fost SIF1 si ce a ajuns acum sub managerul balteanu? Uitati-va la SIF2 care are si Vuan mai mic si poate si alte probleme...Asta isi bate joc de noi simte ca nu-l poate atinge nimeni. Am putea vota duminica pe cineva care sa-l ia la palme pe nesimtitul asta?

   doar de pe google il pot trimite in puscarie pe bilteanu si grupul infractional de la SIF1.

   daca nu acuma mai tarziu tot vor plati pentru banii de inmormantare ai cuponarilor.

   daca nu acuma mai tarziu tot vor plati pentru banii de inmormantare ai cuponarilor.

  Mulțumim ASF ca prin măsurile ne-luate protejează micii investitori!asa vom ajunge piata emergenta!

  1. vezi taxa de protectie a ASF pentru acoperirea tranzactiei cu 6.2% dinc apitalul sif1 din sept 2013. pentru 70.000 RON taxa de protectie ASF a acoperit aceasta tranzactie de ochi actionarilor.

   Ursache este ” mituitul ” din ASF pentru a spăla toate SIFONĂRILE de pe SIF 1 și SIF 4 .

   Dar DNA doarme sau este implicată la nivel înalt ! 

   Ceea ce se întâmplă la SIF 1 cu sumele enorme scoase din țară spre direcția Cipru este strigător la cer dar nu interesează pe nimeni dintre autoritati

   Mai sunt multe aspecte dar toate la un loc cred ca le-ar asigura lui Bîlteanu & Co un loc pe viață la Rahova de exemplu  

  Comunicat DNA

  În dosarul penal mediatizat prin comunicatele nr. 1436, 1450 1454, 1474 şi 1492 din 15, 16, 17 şi 22 octombrie 2014, referitoare la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupţie legate de atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: 

  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23.10.2014, a inculpatului ANDREI HREBENCIUC, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: 

  - constituirea unui grup infracțional organizat,  

  - complicitate la trafic de influență  

  - spălare de bani 

  De asemenea, în cauză, s-a dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de : 

  MERGEANI NICOLAE, avocat,  

  PRODAN VICTOR ADRIAN, avocat  

  DRĂGOI CARMEN ELISABETA, asociat şi administrator al societăţii comerciale Reședința Vârstnicilor SRL,  

  toți pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, 

  În ordonanţele procurorilor există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

  Începând cu luna data de 24 iunie 2013, împreună cu inculpaţii Paltin Gheorghe Sturdza, Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi Bengescu Dan Costin, inculpatul Hrebenciuc Andrei a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior și alte persoane), ce urmărea să obțină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influență sau folosirea nelegală a influenței (art. 13 din Legea nr. 78/2000) cu scopul de a urgenta punerea în posesie și eliberarea titlului de proprietate, precum și o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafață de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus fraudulos. 

  În baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Bengescu Dan Costin, Viorel Hrebenciu și cu suspecții Prodan Victor Adrian, Mergeani Nicolae, inculpatul Hrebenciuc Andrei a determinat-o pe suspecta Drăgoi Carmen Elisabeta, administrator al SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL, să încheie un contract cu Paltin Gheorghe Sturdza, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător alături de Bengescu Dan Sorin pentru suprafața de 43.277 ha, dobândită prin decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la prețul de 2.500 de euro/ha. Preţul tranzacţiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca, în cuprinsul său, și cumpărarea de influență de la autoritățile din județul Bacău. 

  SC RESEDINTA VARSTNICILOR SRL are ca asociat unic pe MAJURA LIMITED (cu sediu social în Cipru), persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Hrebenciuc Andrei. 

  Prin disimularea adevăratei naturi a provenienței folosului primit de Viorel Hrebenciuc (dobândirea anumitor drepturi), Andrei Hrebenciuc l-a ajutat pe acesta din urmă să comită infracțiunea de trafic de influență. 

  Toate persoanele implicate (Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Paltin Gheorghe Sturdza, Bengescu Dan Costin, Adam Ioan) cunoșteau faptul că s-a stabilit un preț mult mai mic decât cel real, deoarece diferența de preț ce urma să fie obținută din vânzarea pădurii reprezenta folosul lui Hrebenciuc Viorel și al lui Bengescu Dan Costin în schimbul exercitării de influențe față de funcționarii cu atribuții privind punerea în executare a deciziei nr. 231/R/2012." 

  MERGEANI NICOLAE, avocat - membru ales in CRA SIF4, avocatul lui Hrebenciuc si Bilteanu si vanzatorul lui Azuga Turism catre SIF1 in februarie 2013 

  PRODAN VICTOR ADRIAN, avocat - membru ales in CRA SIF4, avocatul lui Hrebenciuc si Bilteanu si vanzatorul lui Azuga Turism catre SIF1 in februarie 2013

  DRĂGOI CARMEN ELISABETA, asociat şi administrator al societăţii comerciale Reședința Vârstnicilor SRL - administrator al lui Azuga Turism inainte de fi vandut catre SIF1. 

  1. Balteanu-SIF1-Hrebenciuc-Ursac he- Azuga Turism-Cipru- SIF Imobiliare-Lakis- Achizitii incrucisate -ASF- studiu de impact- Impact- iaciu , C.A. ....................... = Coruptie la vedere cu salutari din Cipru !

  Câini latră ,ursu merge...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

17 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9256
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0527
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7135
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro