SIGRIFIED MUREŞAN:"Susţinere mare pentru România în Parlamentul European"

G.D.
Politică / 18 octombrie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Sigrified Muresan

Sursa foto: www.facebook.com/ Sigrified Muresan

Astăzi a fost votată rezoluţia privind acceptarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, fiind înregistrate 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 de abţineri, informează Sigrified Mureşan într-o postare pe Facebook.

"Tocmai am adoptat, cu largă majoritate, o rezoluţie a Parlamentului European în care cerem Consiliului Uniunii Europene să aprobe integrarea României în spaţiul Schengen", spune eurodeputatul, potrivit News.ro.

"Textul rezoluţiei menţionează clar că ţara noastră îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la zona Schengen de peste 11 ani", spune Siegfried Mureşan. "Spaţiul Schengen şi întreaga Uniune Europeană sunt mai sigure cu ţara noastră în interiorul spaţiului de liberă circulaţie decât în afara lui. România a demonstrat anul acesta că poate securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiţii: a primit peste 1 milion de refugiaţi din Ucraina cărora le-a oferit hrană, adăpost şi îngrijire medicală. În plus, ţara noastră a asigurat tranzitul fără riscuri pe teritoriul său pentru refugiaţii ucraineni şi treceri sigure ale frontierei către alte state UE şi Schengen, cum ar fi Ungaria", precizează eurodeputatul PNL.

"Beneficiile aderării României la spaţiul Schengen sunt concrete şi sunt imediate. În anul 2021, peste 36 de milioane de persoane şi aproximativ 12 milioane de mijloace de transport au trecut graniţele ţării noastre şi au trebuit să aştepte la coadă pentru controlul vamal. Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va însemna zero ore de aşteptat la graniţă pentru şoferii de camioane care exportă marfa din România spre vestul Uniunii Europene şi zero ore de stat la coadă pentru turiştii români care aleg să meargă vara în vacanţă în Bulgaria sau Grecia. Înseamnă costuri mai puţine pentru transportatorii de mărfuri, mai puţin combustibil consumat şi mai puţine ore la volan pentru şoferi", afirmă Mureşan.

"Totodată, aderarea la spaţiul Schengen va aduce mai multe investiţii în ţara noastră care vor genera mai multe locuri de muncă stabile şi bine plătite pentru oameni. Un investitor străin va fi mult mai interesat decât în prezent să deschidă o fabrică în România dacă va şti că poate exporta marfa în restul Uniunii Europene mult mai rapid o dată cu eliminarea controlului vamal.", mai precizează europarlamentarul PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro