Simion: "Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare"

R.S.
Politică / 24 mai

Simion: "Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare"

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, vineri, sondajele de opinie apărute în spaţiul public, susţinând că acestea "dezinformează", în loc să reflecte realitatea, conform Agerpres.

"Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare. Am văzut ieri un sondaj, am văzut multe sondaje care sunt dubioase, cel puţin false, dar sondajul comandat de USR, pe care l-am văzut ieri, depăşeşte absolut orice imaginaţie, conform celor de la USR şi Casei de sondare la care a apelat. USR-ul va obţine împreună cu aliaţii săi 35% la alegerile europarlamentare şi AUR doar 7%. Este de domeniul fantasticului, depăşeşte cu mult realitatea din teren. Sondajele de opinie trebuie să reflecte realitatea, altfel sunt sondaje de dezinformare", a afirmat Simion la o conferinţă de presă.

El a adăugat că, în contextul în care PSD şi PNL au împreună peste 100.000 de candidaţi la aceste alegeri locale, trebuie implementată o reformă administrativă, în sensul reducerii numărului de primării şi de consilii locale şi judeţene, potrivit Agerpres.

"Vreau să vă anunţ că AUR are peste 33.000 de candidaţi înscrişi oficial în cursa pentru alegerile locale, pentru alegerile comasate. În comparaţie, PSD şi PNL au fiecare peste 52.000 de candidaţi, iar USR are peste 13.000 de candidaţi. Politica AUR, constantă din punct de vedere al reformei administrative, este de a cere reducerea numărului de primării, numărului de consilii locale şi judeţene. PSD şi PNL împreună, pentru consiliile locale şi judeţene şi pentru primării, au peste 100.000 de candidaţi la aceste alegeri locale. Trebuie implementată o reformă administrativă", a susţinut liderul AUR.

El a adăugat că PNL şi PSD împreună cu UDMR au toţi preşedinţii în funcţie la consiliile judeţene şi peste 3.000 de primari în funcţii, scrie Agerpres.

"Nu ne iluzionăm, înţelegem de ce s-au făcut aceste alegeri comasate şi mulţi dintre primarii actuali vor rămâne pe funcţii, având în vedere că alegerea edililor se face într-un singur tur. Asta nu e democraţie, dar totodată îi asigur pe membrii şi colegii noştri că vom obţine un scor cel puţin dublu faţă de scorul naţional pe care l-am avut în decembrie 2020. Trebuie implementată o reformă administrativă", a susţinut liderul AUR.

Simion s-a referit, de asemenea, la "multe nereguli" care s-au întâmplat la nivel naţional în cele două săptămâni de campanie electorală.

"S-au întâmplat multe nereguli, amintesc despre faptul că un primar PSD a lovit cu maşina o colegă de-a noastră în judeţul Gorj, fapt probat de către Poliţie, vandalizarea corturilor noastre şi a afişelor electorale, felul în care s-au făcut plângeri, sesizări cereri pentru eliminarea noastră din cursa electorală sau pentru eliminarea sloganului şi simbolurilor pe care le avem în aceste alegeri: Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Avram Iancu. Aceste birouri electorale de circumscripţie unde se iau deciziile sunt eminamente politice (...). Mai departe, când ajungem în instanţă, cum a fost cazul Biroului Electoral Alba, avem câştig de cauză. Biroul Electoral Central ne-a dat câştig de cauză, putem în continuare să-l folosim şi în judeţul Alba şi în toate celelalte judeţe pe Avram Iancu", a transmis Simion, mai transmite Agerpres.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. Mai sunt citeva zile si incep alegerile locale si europarlamentare .Primarii in functie din micile localitati din Romania isi vor reinoi mandatele alianta PSD si PNL neavind nici o problema .Este insa posibil ca pe alocuri si UDMR sa piarda mici primarii din Tara acolo unde situatia era puna acum la limita .UDMR pierde posibil si intrarea in Parlament neputind trece pragul dar deja si-au mutat bagajele catre USR acolo unde foarte multi dintre vicepresedinti sunt fani Kelemen .

  Sunt prea multe partide pentru tara asta mica .

  1. mai bine un singur partid , nu ?

   hai , lasa-ne 

  reforma adm… e si in caietul de sarcini UE pt ro dar dupa 2026-2028….

  s c c r e t 

  Nimic nou sub soare, mai toate sondajele sunt sondaje de dezinformare.

  Lui G.Simion poate-i place sa auda minciuni,nu poate vedea realitatea asa cum e.

  Realitatea e ca nu ne plac liderii cu intalniri secrete cu personal FSB (Rusia).

  nota personala pentru AUR:  

  MARS MA DIN VIATA PUBLICA! Chiar asa ati ajuns, negociati cu cel mai mare inamic natural al Romaniei, cu Rusia? AUR, o adunatura de marginalizati si ratati ai societatii !  

  Ban.Cher.Vali

  1. Nimeni nu a dovedit ca astia s-au intalnit cu rusnacii si au facut si au dres.in schimb s-a dovedit ca pnl+psd+usr sunt slugile obediente ale sua+ue.tradarea de tara a lor a ajuns la rang de arta.deci pe cine sustinem???pe cine sa votam???de acord ca simion e un papagal,dar mi-e imposibil sa-i votez pe tradatorii si vanzatorii de tara DOVEDITI.ai tu vreo alternativa???

   s-a dovedit ca si Taricianul a avut intalniri secrete cu rusnacii… si totusi are aspiratii de presedinte ro… aceasta fosila…

   s c c r e t 

   iar aur nu are in spate rusnaci… are biserica ortodoxa pe inclinatie mai extrema religioasa… mai pentru familie si nu lgbtqxyz….. ceea ce e si normal… avem demografic crash si nu avem nevoie de acapararea lgbtiului in societate… ca nu astia nasc… si nici nu a dopta la o rata de inlocuire demobrafic… mai alea cu risc militat la granita si la orizont….

   astept lgbtiul sa ia armele in mana… si sa lupte pentru… ce?!…. penteu tara?! nu stiu…. 

   s c c r e t 

   am avzut si in filem si in media fortarea si acapararea lgbtiului… nu aduce mimic bun in societate… istoria a demonstrat in repetate randuri… perioade cand natiile sunt mai permisive cu lgbtul si perioade mai restrictive… si toate merg mana in mana cu ciclurile de avutie si saracie… ceea ce e perfect normal… cand banii curg in piete si “fOndurile”…. curga in piete… cand banii se dau pititi… nu mai e loc de depravare si afisare toate cee in economie…

   s c c r e r 

   Acum 4 ani nu am votat că nu aveam cu cine, dar acum știu mai multe lucruri despre AUR, așa că votez cu AUR.

   Conducerea României a decăzut așa de mult că avem nevoie de niște haiduci ca să ne conducă. 

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb