Simon Peters, eToro: "Bitcoin continuă să scadă"

Bănci-Asigurări / 18 decembrie 2023

Simon Peters, eToro: "Bitcoin continuă să scadă"

Bitcoin nu a reuşit să îşi revină în ultima săptămână şi s-a tranzacţionat nervos cu puţin deasupra nivelului de 40.000 de dolari. Criptoactivul a scăzut cu aproape 6% de la o săptămână la alta, în timp ce traderii aşteaptă mai multe confirmări - care probabil că nu vor mai veni în zilele rămase ale anului 2023 - privind aprobările pentru ETF-urile de bitcoin.

Bitcoin a început lunea trecută la peste 43.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul săptămânii şi se tranzacţionează acum chiar sub 40.700 de dolari pe platforma eToro.

Între timp, Ether a scăzut cu peste 7% săptămâna trecută, după ce a început lunea trecută la peste 2.300 de dolari, coborând pe parcursul săptămânii şi tranzacţionându-se acum în jurul valorii de 2.150 de dolari.

Săptămâna care urmează

Cu o săptămână înainte de Crăciun, tranzacţionarea pe piaţa de investiţii - şi pe cea cripto, prin extensie - va începe probabil să pară puţin mai slabă ca volum, pe măsură ce traderii îşi iau liber pentru sărbători.

Există puţine evenimente pe agendă care ar putea afecta pieţele cripto la nivel global. Cea mai recentă decizie de politică monetară a Japoniei cade marţi, în timp ce Oficiul Naţional de Statistică (ONS) din Marea Britanie raportează miercuri datele privind inflaţia.

O cifră a inflaţiei mai mare decât cea anticipată ar putea răcori pieţele britanice în ceea ce priveşte aşteptările privind dobânda cheie bancară, dar acest lucru este în mare măsură un spectacol secundar în raport cu piaţa cripto globală în acest moment.

Stiri care atrag atenţia

Comisioanele pentru Bitcoin la cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni

Comisioanele pentru tranzacţiile cu bitcoin au atins cel mai ridicat nivel din ultimele 20 de luni, tranzacţia medie costând aproximativ 40 de dolari, potrivit datelor BitInfoCharts. Creşterea recentă a costurilor de tranzacţie vine datorită unui nou impuls din partea înscrierilor în Bitcoin Ordinals. Taxele se află la cel mai ridicat nivel din aprilie 2021.

ETF-ul Bitcoin Spot al BlackRock deschide uşa pentru Wall Street

Băncile de pe Wall Street ar putea juca totuşi un rol în ETF-ul Bitcoin de tip spot al BlackRock, în ciuda restricţiilor privind deţinerea de către acestea a criptoactivelor. BlackRock şi-a modificat mecanismul, ceea ce înseamnă că participanţii autorizaţi pot crea noi acţiuni ale fondului cu numerar - şi nu numai cu criptoactive. Acest lucru ar deschide uşa acelor bănci care nu pot deţine criptoactive, dar care pot acţiona ca participanţi autorizaţi, obţinând astfel expunere.

Legiuitorii britanici, acuzaţi de lipsă de cunoştinţe privind cripto

Asociaţia CryptoUK a sugerat că legislatorii britanici au o lipsă de cunoştinţe în ceea ce priveşte DeFi şi blockchain, doar 5% dintre parlamentari discutând în mod deschis subiectul în remarci publice. În analiza sa pe 2023, asociaţia a constatat că doar 37 de parlamentari au discutat despre crypto, în ciuda dorinţei premierului Rishi Sunak de a face din Regatul Unit un centru pentru sectorul crypto.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in pret aur sau nominal?! :D

    s c c r e t 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb