Sindicatele din Germania cer un pachet de stimulente de 50 de miliarde euro pentru sectorul construcţiilor

S.B.
Internaţional #Construcţii / 24 septembrie

Sindicatele din Germania cer un pachet de stimulente de 50 de miliarde euro pentru sectorul construcţiilor

Înaintea reuniunii de luni cu Guvernul german, pentru analizarea deficitului de locuinţe, federaţia sindicală IGBAU şi-a reafirmat solicitarea pentru un pachet de stimulente de 50 de miliarde de euro (53,3 miliarde dolari) pentru sectorul construcţiilor, informează Agerpres.

"Programele de stimulare a economiei au fost lansate cu succes în ultima perioadă. Este momentul pentru noi măsuri", a declarat preşedintele Robert Feiger într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild am Sonntag.

Acesta a explicat că dobânzile ridicate şi creşterea costurilor cu materialele au afectat semnificativ sectorul construcţiilor în ultimele luni.

"Construcţia de locuinţe se confruntă cu pericolul falimentului. Anual, Guvernul nu reuşeşte să-şi îndeplinească obiectivul de a construi 400.000 de apartamente pe an. Datele din sectorul construcţiilor se înrăutăţesc, în condiţiile creşterii populaţiei", susţine şeful IGBAU.

Luni, cancelarul german Olaf Scholz participă la o conferinţă dedicată situaţiei din domeniul locuinţelor, pentru a analiza potenţiale măsuri de sprijinire a sectorului construcţiilor şi problema deficitului de locuinţe.

Asociaţia oraşelor şi municipalităţilor din Germania (DStGB) a cerut de asemenea adoptarea unor măsuri urgente la reuniunea de luni.

"Cerem accelerarea procedurilor de planificare şi aprobare pentru construcţia de locuinţe, limitarea costurilor cu construcţiile şi consolidarea investiţiilor în sectorul construcţiei de locuinţe", a afirmat şeful DStGB, Gerd Landsberg, pentru Bild am Sonntag.

Acesta a explicat că sunt necesare scutiri fiscale atât pentru construcţiile noi cât şi pentru renovarea clădirilor existente.

Conform datelor publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), preţurile locuinţelor în Germania au înregistrat în trimestrul doi din 2023 cel mai sever declin de când s-a început publicarea datelor, în 2000, majorarea dobânzilor şi creşterea costurilor cu materialele afectând piaţa imobiliară din cea mai mare economie europeană.

Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au scăzut în ritm anual cu 9,9%, cel mai sever declin de când s-a început publicarea datelor, în 2000. Au fost scăderi semnificative în special în oraşele mari, cum ar fi Berlin, Hamburg şi Munchen, unde preţurile apartamentelor au înregistrat un recul de 9,8% iar preţurile la locuinţe pentru o singură familie sau două au scăzut în ritm anual cu 12,6%.

Timp de un deceniu, dobânzile scăzute au alimentat un boom imobiliar în cea mai mare piaţă de investiţii imobiliare din Europa. Dar majorarea dobânzilor şi creşterea costurilor cu materialele de construcţii au afectat piaţa imobiliară, o serie de dezvoltatori intrând în insolvenţă, iar preţurile au scăzut.

Autorizaţiile de construcţii pentru apartamente în Germania au scăzut cu 31,5% în iulie, faţă de perioada similară din 2023, în timp ce preţurile pentru construcţii au urcat cu aproape 9%.

Opinia Cititorului ( 3 )

 1. Alles gut,aber Deutschland ist kaput.Multă Slava.

  1. Alles gut,aber Europa ist kaput.

   Lets go USA 

  cer bail out!

  degeaba indexul real pe grafic cazut in teasta de la q1 2021 164 la q3 2023 135… 

  Sa lase bosorogii specula si sa deblocheze piata … ca oamenii nu pot trai, muncii si economisi in asa orase speculate… 

  s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9708
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2443
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7989
Gram de aur (XAU)Gram de aur295.6592

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb