Abonament gratuit

Societe Generale trebuie să îi plătească 450.000 de euro fostului trader Jerome Kerviel

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Un tribunal din Paris specializat pe dreptul muncii a decis marţi că grupul bancar Societe Generale l-a concediat "fără un motiv real şi serios" pe fostul trader Jerome Kerviel şi în consecinţă a condamnat banca să îi plătească fos-tului angajat suma de 450.000 de euro, informează AFP şi Reuters.

În replică, avocatul Societe Generale, Arnaud Chualet, a anunţat că banca va face apel la această decizie, pe care a catalogat-o drept "scandaloasă", reamintind faptul că Jerôme Kerviel a fost găsit vinovat în instanţă pentru manevre bursiere frauduloase, relatează Agerpres.

Kerviel a fost condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care trei cu executare, în luna octombrie 2010, pentru pierderile record de 4,9 miliarde de euro provocate Societe Generale de pe urma unor tranzacţii neautorizate.

În luna ianuarie 2008, după ce a descoperit expunerea enormă acumulată de Jerome Kerviel pe o piaţă afectată deja de criza creditelor subprime, Societe Generale a decis să scape de poziţiile de aproximativ 50 de miliarde de euro asumate de traderul său, înregistrând la final o pierdere de 4,9 miliarde de euro.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă după totalul activelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS