Sorin Cîmpeanu afirmă că va solicita suplimentarea bugetului de burse la rectificarea bugetară

G.U.
Politică / 03 august

Sorin Cîmpeanu afirmă că va solicita suplimentarea bugetului de burse la rectificarea bugetară

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi că la rectificarea bugetară va solicita o suplimentare a bugetului pentru burse, transmite Agerpres.

"Rectificarea bugetară - sunt solicitări care vizează creşterea finanţării care nu este cuprinsă în bugetul Ministerului Educaţiei. Este cuprinsă în bugetele autorităţilor locale din cotă defalcată de TVA şi mă refer aici la Programul Masă caldă, o solicitare în valoare de 46,4 milioane de lei doar pentru lunile rămase de şcoală din acest an. Mă refer la o solicitare de suplimentare a bugetului de burse, precizând că anul acesta pentru prima oară au fost incluse în bugetul de stat 540 milioane de lei pentru plata burselor elevilor. (...) S-a dovedit că această sumă nu a fost suficientă. Apreciez ca fiind un lucru bun, pentru că înseamnă că mai mulţi elevi au înregistrat note care le-au permis accesul la burse şi am justificat o nevoie suplimentară de 107 milioane de lei peste cei 540 de milioane de lei deja cuprinşi în bugetul de stat", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, sunt şi solicitări care vizează direct bugetul Ministerului Educaţiei privind creşterea numărului de posturi cu 4.500, creştere generată de construcţia de noi grădiniţe, cele mai multe grupate în Bucureşti, Ilfov, Bihor, Cluj şi Iaşi, notează sursa citată.

"Avem şi o componentă de 150 milioane de lei solicitată pentru preluarea creşelor în sistemul de educaţie începând cu toamna acestui an, conform legii. Avem o solicitare de 300 de milioane de lei cheltuială din sold a universităţilor pentru investiţii. (...) De asemenea, avem tot o creştere de buget de 455 milioane de lei generată de, din fericire, creşterea veniturilor proprii realizate de către universităţi pe câştigarea de proiecte sau alte venituri proprii generate de către universităţi. Avem, de asemenea, o solicitare de creştere cu 150 de milioane de lei destinată exclusiv bugetului învăţământului superior pentru finanţarea rezidenţilor. Numărul de rezidenţi a crescut anul acesta faţă de anii anteriori cu 6.000, de la 23.000 de rezidenţi la 29.000 de rezidenţi", a mai susţinut ministrul.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. Sunt note si medii fara acoperie in cunostinte reale.

  Elevii au medii tot mai mari si rezultate la examenele nationale tot mai slabe (desi subiectele sunt tot mai usoare)? 

  Cum vine asta? 

  Cum dezvoltam societatea si tara? 

  Cu note false? Cu apecieri false? Cu diplome false? Cu doctoate false si teze plagiate?

  De-asta nu suntem in stare sa facem un plan national (PNNR) desi angajatii bugetari sunt bine pregatiti (?) si foarte bine remunerati!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro