SORIN GRINDEANU:"De la începutul anului au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere"

G.D.
Politică / 18 octombrie 2022

"De la începutul anului au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere"

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, de la începutul acestui an, au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea, reabilitarea şi construirea infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă o creştere de 400% a gradului de contractare faţă de perioada 2020-2021, relatează News.ro.

"Am prezentat astăzi Comisiei de Transporturi, din cadrul Camerei Deputaţilor, evoluţia principalelor proiecte de infrastructură rutieră!

Astfel, de la începutul acestui an:

- au fost semnate 45 de contracte pentru modernizarea (reabilitarea) şi construcţia infrastructurii rutiere, cu o valoare totală de 16,7 miliarde de lei (fără TVA). Este vorba de o creştere de 400% a gradului de contractare faţă de perioada 2020-2021.

- pentru proiecte de infrastructură rutieră, avem estimată o absorbţie a fondurilor europene de 8,8 miliarde lei, faţă de 4,8 miliarde în 2021.

- 143,5 km autostradă şi drum expres au fost contractaţi, 67 de km de autostradă şi de drum expres au fost daţi în circulaţie", a scris Sorin Grindeanu, astăzi pe Facebook.

El a adăugat că discuţiile din comisia pentru transporturi a Camerei au fost axate pe tema Autostrăzilor A7 şi A8, proiecte finanţabile în special prin PNRR.

"În prezent, în privinţa A7 (Autostrada Ploieşti- Paşcani, 320 km):

- 4 contracte de execuţie din 13 au fost semnate. Toate celelalte tronsoane până la Paşcani, se află în procedură de licitaţie, două dintre ele având chiar câştigător desemnat.

Pentru A8 (Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ, 211,1 km): ieri a fost emis acordul de mediu necesar lansării licitaţiei pentru proiectare şi execuţie", a adăugat ministrul Transporturilor.

El a mai precizat că, până la sfârşitul anului, vor fi lansare licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia secţiunilor de capăt Târgu Mureş - Miercurea Nirajului şi Leghin - Târgu Neamţ.

"Infrastructura mare de transport trebuie să fie o prioritate pentru toţi politicienii. Sarcina noastră este să găsim finanţare pentru toate proiectele şi să urmărim permanent execuţia rapidă a lucrărilor", a conchis ministrul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro