Spionajul comercial cu ajutorul telefonului este în creştere

Ziarul BURSA #Lifestyle #Gadget / 06 martie 2020

Spionajul comercial cu ajutorul telefonului este în creştere

Numărul global de utilizatori de telefonie mobilă atacaţi de stalkerware - software special de spionaj comercial, instalat fără acordul proprietarului dis­pozitivului - a crescut cu 67% în 2019, faţă de anul anterior, arată o statistică publicată de Kaspersky, în parteneriat cu Coaliţia împotriva Stalkerware.

Potrivit sursei citate: "Tehnologiile digitale au făcut ca oamenii să ne influenţeze mai uşor vieţile şi să rămână conectaţi oriunde s-ar afla. Aşa-numitul stalkerware, software special de spionaj comercial, este instalat fără acordul proprietarului dispozitivului, pentru a transmite în secret informaţiile personale ale victimei - imagini, videoclipuri, corespondenţă, date de geolocalizare - către un server de comandă, care poate fi folosit împotriva unei persoane, pentru a cauza abuz emoţional sau chiar fizic (...) numărul global de utilizatori de telefonie mobilă atacaţi de stalkerware a crescut cu 67% la nivel mondial în ultimul an, de la 40.386 de utilizatori mobili afectaţi în 2018, la 67.500 în 2019". Datele pentru ţara noastră relevă faptul că numărul de încercări de instalare a acestui software maliţios aproape s-a dublat în anul 2019, comparativ cu 2018.

La nivelul Uniunii Europene (UE), 5% dintre femei declară că au trecut prin unul sau mai multe incidente de stalking, de la vârsta de 15 ani.

Kaspersky a lansat, la sfârşitul anului trecut, Coaliţia împotriva Stalkerware, pentru a uni forţele împotriva software-ului proiectat în astfel de scopuri. Acest nou grup de lucru, activ la nivel mondial, îşi combină expertiza în domeniile de asistenţă a victimelor şi securitate cibernetică, pentru a ajuta persoanele afectate de stalkerware. Ca iniţiativă non-comercială, proiectul îşi propune să reunească actori din organizaţii non-profit, din industria securităţii cibernetice şi din alte domenii, cum ar fi aplicarea legii, sub un singur acoperiş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

28 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2715
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6480
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8714
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.7254

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro