Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

G.M.
Miscellanea / 13 noiembrie 2020

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

Guvernul a prelungit cu 30 de zile starea de alertă, începând cu data de 14 noiembrie. În hotărârea de guvern nu sunt noi măsuri suplimentare de restricţie faţă de cele intrate în vigoare la începutul acestei săptămâni, deoarece premierul Ludovic Orban consideră că autorităţile au la dispoziţie, la ora actuală, toate instrumentele pentru a opri creşterea numărului de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2.

"Menţinem seturi de măsuri anterior la nivel local şi cel de la nivel naţional. Vrem ca situaţia să evolueze în bine, ca numărul de infectări să scadă şi, treptat, pe măsură ce scade numărul de infectări, să revenim treptat, treptat la o activitate cât mai aproape de normal. Hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă prevede şi măsurile privind desfăşurarea în condiţii de siguranţă privind protejarea sănătăţii cetăţenilor cu prilejul exercitării votului la alegerile parlamentare din 6 decembrie", a afirmat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei de guvern.

Starea de alertă a fost instituită în 15 mai, imediat după încetarea stării de urgenţă, iar de atunci a fost prelungită la fiecare 30 de zile. Ultima decizie pentru prelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost aprobată pe 14 octombrie.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a avut o videoconferinţă cu prefecţii pe tema gestionării pandemiei. Şeful statului a spus că măsurile luate de Guvern în urmă cu două-trei săptămâni dau deja rezultate, pentru că de trei săptămâni sunt maximum 10.000 de cazuri zilnice. Referitor la ultimele restricţii care au intrat în vigoare la începutul acestei săptămâni, Klaus Iohannis a arătat că rezultatele impunerii lor se vor vedea în maximum două-trei săptămâni.

Preşedintele le-a cerut prefecţilor fermitate în decizii şi claritate în comunicare, ca să nu fie sursă de ştiri panicarde în această perioadă dificilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro