Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Starea de urgenţă amână achitarea datoriilor în fotbal

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Fotbalul autohton, unul cu multiple probleme şi în vremuri normale, traversează o perioadă foarte grea. Federaţia oferă o gură de oxigen cluburilor cu probleme şi anunţă modificarea sistemului de licenţiere, pentru ca pandemia să nu facă "victime" în rândul echipelor.

Federaţia Română de Fotbal a solicitat UEFA modificarea Regulamentului de Licenţiere, având în vedere Decretul prezidenţial privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României şi pentru a veni în sprijinul cluburilor. Astfel, FRF propune: "Amânarea termenului de achitare a datoriilor restante până la data de 29 mai în loc de 30 aprilie 2020 (exclusiv pentru cluburile solicitante de licenţă pentru Liga 1); Suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licenţă pentru Liga 1); Ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licenţiere în desfăşurare şi nici în procesul de fair-play financiar desfăşurat în cursul actualului an calendaristic - 2020); Modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informaţiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 din RNLC şi FPF) de la 31 mai la 31 august".

De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară şi în ceea ce priveşte suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorităţi fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2. Propunerile de modificare ale Regulamentului de Licenţiere au fost trimise către UEFA şi, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie de Comitet de Urgenţă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS