Retail

STELIAN ION:"PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ"

A.B.
Politică / 18 martie

"PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ"

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat joi că PSD a spus "de la bun început" că va ataca la CCR legea de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, deşi nu ar exista temei juridic în acest sens, conform Agerpres.

"În ce priveşte atacul la CCR, PSD de la bun început a spus că va ataca la CCR legea de desfiinţare a SIIJ, deci mă aştept să o facă. Aşa cum văd eu textul, din ce a reieşit, din punctul meu de vedere, nu are acest potenţial (proiectul de lege - n.r.), dimpotrivă, exista o decizie a Curţii care ar fi putut fi invocată într-o anumită situaţie, dacă nu se punea ceva în locul acestei secţii şi iată că s-a făcut", a declarat Stelian Ion, la Parlament, la finalul şedinţei Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, care a votat în favoarea desfiinţării SIIJ.

El a menţionat în context că, zilele trecute, un proiect foarte important pentru sistemul judiciar, solicitat de sistem, respectiv de CSM, pentru că există un blocaj la nivel de personal şi nu au mai fi putut fi susţinute examene la INM, a picat la CCR în urma unei sesizări făcute de PSD.

"Este o decizie pe care o aşteptăm. Aşteptăm redactarea pentru a pune în acord rapid aceste articole, însă nu putem decât să constatăm starea de fapt. Nu pot decât să constat decât că, în urma acelei sesizări făcute de PSD, iată s-a blocat din nou posibilitatea de a se organiza concursuri de admitere la INM", a adăugat ministrul Justiţiei.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, joi, raport favorabil proiectului privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptând mai multe amendamente.

Stelian Ion a precizat că speră totuşi ca varianta finală a proiectului să fie cea trimisă de Guvern la Parlament, apreciind că, "teoretic", amendamentul referitor la avizul CSM poate fi eliminat la Senat, "prin negocieri, prin discuţii politice".

"Mi-aş dori ca varianta finală să fie cea trimisă de Guvern. (...) Nu putem lăsa lucrurile aşa. Dar, iată, pentru a debloca, s-a ajuns la această situaţie. Dacă la Senat se va veni cu altă variantă...", a adăugat el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că social-democraţii vor ataca la Curtea Constituţională proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, considerând că amendamentul adoptat de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor la acest proiect este neconstituţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro