STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH ŞI FERRO: 61% dintre cetăţeni sunt interesaţi de reducerea consumului de apă

G.D.
Miscellanea / 21 iunie

61% dintre cetăţeni sunt interesaţi de reducerea consumului de apă

Schimbările climatice din ce în ce mai evidente în societatea modernă aduc în prim plan nevoia unui consum sustenabil pe fondul ameninţării epuizării rapide a resurselor naturale ale planetei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Reveal Marketing Research împreună cu FERRO au desfăşurat un studiu care vizează percepţiile românilor vis-a-vis de modul în care se raportează la consumul de apă din gospodăriile lor.

Românii sunt interesaţi de a reduce consumul de apă, în special prin alegerea duşului în locul băii în cadă

6 din 10 români sunt interesaţi în a reduce consumul de apă din gospodăria lor, în special femeile (66%) şi persoanele peste 55 de ani (74%). Pentru a reduce consumul de apă, aceştia apelează la verificarea periodică a bateriilor de la baie şi bucătărie (59%), optarea pentru duşuri în locul băilor în cadă (58%) şi la închiderea robinetului între etapele spălării (57%).

Peste jumătate dintre români şi-au verificat în ultimele 3 luni robinetele, pentru a se asigura că nu există pierderi de apă

52% dintre respondenţi au declarat că au luat măsuri în ultimele 3 luni pentru a se asigura ca nu există scurgeri de apă, aspect ce ar dăuna valorii facturilor, dar mai ales ar determina deteriorarea podelei sau a bunurilor din locuinţă.

Românii doresc să reducă volumul de apă utilizat în spălatul vaselor şi rufelor

52% dintre români consideră că ar trebui să diminueze consumul de apă pentru spălatul vaselor, iar 46% pentru spălatul rufelor. La polul opus, doar 3 din 10 români menţionează că ar trebui să consume mai puţină apă pentru activităţile ce ţin de igienă personal, subliniază sursa citată.

Utilizarea aparatelor pentru reducerea consumului de apă sunt utile în gospodărie

Verificarea şi repararea robinetelor şi a ţevilor sunt metode eficiente şi populare care îi ajută pe 85% dintre români să diminueze consumul de apă.

De asemenea, 74% dintre români consideră că folosirea unor echipamente care reduc consumul de apă este o activitate foarte utilă.

Doar 12% dintre români deţin echipamente care reduc consumul de apă, însă 40% intenţionează să achiziţioneze astfel de echipamente pe viitor

Deşi peste 60% dintre români sunt interesaţi de a reduce consumul de apă, doar 12 procente declară că deţin în prezent echipamente care i-ar ajuta în acest demers. Principalele echipamente deţinute în acest sens sunt limitatoarele de debit, bateriile eco sau aeratoarele, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro