Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

SUA şi China, aşteptate să semneze prima fază a acordului comercial

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

SUA şi China, aşteptate să semneze prima fază a acordului comercial

Camera de Comerţ a Statelor Unite: "Faza 1 va opri doar «sângerarea», nu va încheia disputa SUA-China"  

Faza 1 a acordului comercial dintre SUA şi China, aşteptată să fie semnată în 15 ianuarie, "va opri sângerarea", dar nu va încheia războiul comercial dintre cele două mari economii mondiale, conform unui oficial al Camerei de Comerţ a Statelor Unite, care avertizează că rămân provocări semnificative în această dispută.

Myron Brilliant, vicepreşedintele executiv al Camerei de Comerţ a SUA, a declarat, la Beijing, conform Reuters, că vom asista la "un semn clar de uşurare a situaţiei pentru ambele ţări", prin această fază întâi a acordului, aşteptată să fie semnată miercuri, la Washington. Conform spuselor sale, conţinutul Fazei 1 a acordului este mai bun decât se credea iniţial.

"Implementarea Fazei 1 va fi importantă pentru a construi o relaţie de încredere şi siguranţă, un succes al negocierilor viitoare", a spus Brilliant, adăugând că a fost informat cu privire la textul acordului, dar nu a văzut documentul.

Myron Brilliant a precizat: "În timp ce Faza 1 opreşte sângerarea, este important ca cele două părţi să demonstreze angajamentul lor de a merge mai departe în negocierile pentru Faza 2 a acordului".

În opinia sa, încă există "provocări semnificative" având în vedere că problemele structurale de bază din centrul disputei bilaterale rămân în mare parte nesoluţionate. Încă sunt multe aspecte neterminate în negocieri, care privesc tarifele vamale în vigoare pentru cele două părţi, conform Reuters.

Faza 1, încheiată iniţial pe 13 decembrie 2019, a fost privită de investitori şi directori de companii ca o modalitate de a opri escaladarea disputei comerciale de 18 luni dintre cele două părţi, care a zguduit pieţele globale şi a stârnit temeri cu privire la o recesiune mondială. Dar, Statele Unite au păstrat tarifele aplicate importurilor de bunuri în valoare de 370 de miliarde de dolari din China.

Negocierile pentru Faza 2 vor aborda, probabil, aspecte mai dificile, inclusiv subvenţiile acordate de China firmelor de stat şi politicile industriale, considerate că stau la baza unui "teren de joc inegal".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS