SUPLIMENT EDUCAŢIA - VIRUSUL TRIMIS LA COLŢMinistrul Educaţiei susţine "digitalizarea" corectării lucrărilor

Ziarul BURSA #Companii / 26 iulie 2021

Ministrul Educaţiei susţine "digitalizarea" corectării lucrărilor

Digitalizarea educaţiei a fost pomenită frecvent în ultimul an, dar s-a tot vorbit la modul general.

Există însă şi propuneri concrete. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că îşi doreşte ca anul viitor, la evaluările la clasa a II-a, a IV-a, a VI-a şi la Evaluarea Naţională, să se aplice corectarea informatizată la nivel de item, urmând ca profesorii corectori să evalueze on-line: "Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns bun sau greşit din partea elevilor, următorul pas ar fi corectarea informatizată la nivel de item. Există deja un pilot, sunt colegi cu iniţiativă, nu e o iniţiativă instituţionalizată a ministerului, ci o serie de colegi au demarat la nivelul evaluării în clasa a VI-a acest proiect pilot, evaluări la matematică - ştiinţe, cărora să le fie alocat câte un cod pe fiecare item şi să fie culese rezultatele pe fiecare item, în aşa fel încât am o imagine mult mai clară asupra a ce nu a mers şi ce a mers bine, pentru a putea vedea ce trebuie să faci pe viitor. Itemii au competenţe corespondente. În momentul în care analizăm pe fiecare item în parte, vezi că elevii sunt deficitari pe acele competenţe, ştii că trebuie să te concentrezi mai departe în procesul de îmbunătăţire a predării tocmai pe acele competenţe".

Sorin Cîmpeanu a adăugat că îşi doreşte ca la anul să se implementeze acest sistem la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a şi la Evaluarea Naţională: "Dacă tot vorbim de digitalizare la modul general şi ne pricepem toţi la digitalizare, eu am zis un lucru mărunt. Dacă pot să fac, tot e bine într-un an şi să pilotăm, nu am pretenţia să aplicăm şi la nivel de Bacalaureat. Şi în acel moment, chiar vom şti pe fiecare competenţă ce nu merge şi pe ce trebuie să insistăm. Profesorii corectori vor putea să corecteze on-line, fără să se mai cunoască între ei. Deci elimini de tot subiectivismul. În momentul în care ai diferenţe mai mari de o jumătate de punct, e foarte simplu: softul semnalează că trebuie să intervină alţi doi corectori, pentru că între primul şi al doilea au fost diferenţe mai mari de o jumătate de punct. Dar e greu să ai diferenţe mai mari de o jumătate de punct dacă faci digital toată tresaba".

Ministrul a arătat că nu sunt atât de mari costurile legate de scanere, undeva la un milion de euro, în condiţiile în care în PNRR sunt disponibili, la capitolul Digitalizare, circa 1.130.000.000 de euro: "Nu scanerul mă îngrijorează pe mine. (...). Sunt 7.000 de săli în 3.850 de centre de examen, cu 150 de euro, nu ştiu, un scaner, asta înseamnă un milion de euro. În PNRR avem pentru digitalizare 1.130.000.000. Vorbim că e mult un milion de euro? (...). Problema este să existe în fiecare şcoală un profesor competent care să poată să atribuie acel cod lucrării şi mai departe să ştie să scaneze".

În opinia ministrului Educaţiei, principala problemă ar fi cea umană, dar există convingerea că va fi rezolvată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb