SUPLIMENTUL TABACCapturi importante de ţigarete contrafăcute

Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 23 septembrie 2019

Capturi importante de ţigarete contrafăcute

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în 23 martie, la frontiera verde, aproximativ 32.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 372.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată.

În acest context, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Conform informaţiilor de pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), în jurul orei 03.50, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Falcău, un autoturism de teren care se deplasa în viteză de la frontiera de stat către interiorul ţării.

Comunicatul IGPF arată: "Colegii noştri au acţionat pentru oprirea maşinii, dar în momentul în care şoferul a observat echipajul poliţiei de frontieră, acesta şi-a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului şi deoarece şoferul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, aceştia au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. La scurt timp maşina a fost descoperită abandonată pe un teren anevoios".

În cauză, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.

În maşină au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.240 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 178.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, efectuân­du-se cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot în ziua de 23 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

IGPF au transmis, la data respectivă: "În jurul orei 19.30, lucrătorii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat către interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea la control a maşinii, efectuând somaţiile legale prin voce, însă conducătorul auto nu s-a supus, continuându-şi deplasarea în mare viteză, moment în care lucrătorii noştri au executat un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Întrucât nici de această dată maşina nu s-a oprit, poliţiştii au trecut la urmărirea acesteia, fiind descoperită abandonată, la scurt timp, având mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor".

În urma inventarierii coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conţineau 16.590 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 194.000 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro