Surse: Negocierile Veolia - Suez, mediate de statul francez

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 februarie

Surse: Negocierile Veolia - Suez, mediate de statul francez

Statul caută o soluţie pentru combinarea operaţiunilor celor două companii de utilităţi, în condiţiile în care Veolia vrea să preia Suez

Ministerul francez al Finanţelor mediază neoficial discuţiile dintre Veolia Environnement SA şi Suez SA, în căutarea unei soluţii pentru combinarea operaţiunilor celor două companii de utilităţi, spun surse citate de Bloomberg.

Potrivit acestora, rezultatul negocierilor este incert, mai ales că poziţiile ambelor părţi nu s-au schimbat: Veolia doreşte o preluare completă a Suez, în timp ce aceasta din urmă insistă că trebuie să existe independent după orice tranzacţie între cele două societăţi.

Discuţiile au început în urmă cu două săptămâni, după ce firma franceză de capital privat Ardian SAS a semnalat că nu îi va oferi companiei Suez o alternativă la propunerea Veolia, conform uneia dintre surse. Preşedintele Ardian, Dominique Senequier, a declarat în Senatul francez că nu va face o contraofertă pentru Suez decât dacă există o soluţie amiabilă în confruntarea cu Veolia.

Un oficial din Ministerul francez de Finanţe a refuzat să comenteze pe marginea discuţiilor dintre Suez şi Veolia, dar a declarat că instituţia este în favoarea medierii parlamentare a situaţiei. Mai mulţi parlamentari francezi s-au oferit să încurajeze discuţii amiabile între cele două companii.

Veolia deţine deja aproape 30% din Suez, după ce a cumpărat pachetul de acţiuni de la grupul energetic Engie SA pentru 3,4 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari), în octombrie 2020. Veolia intenţionează să combine companiile într-un gigant global în domeniul serviciilor de deşeuri şi apă. După luni de zile în care a fost respinsă de conducerea Suez, Veolia a anunţat, la începutul acestei luni, o ofertă ostilă de preluare.

În timp ce companiile de utilităţi s-au înfruntat în mass-media, în sala de consiliu şi în instanţe, guvernul francez a cerut în repetate rânduri ca acestea să pună capăt blocajului şi să lanseze discuţii amiabile.

Luna aceasta, Suez a cerut în instanţă impunerea unei amenzi zilnice de 50 de milioane de euro dacă Veolia nu renunţă la oferta de preluare. Avocatul Suez, Bruno Cavalie, a declarat recent, în faţa unei instanţe din Paris, că Veolia a ignorat în mod deliberat o hotărâre care i-a ordonat companiei să suspende temporar orice ofertă de preluare care nu avea aprobarea consiliului de administraţie al Suez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro