Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Surse: Proprietarul Gucci negociază preluarea Moncler

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Proprietarul Gucci negociază preluarea Moncler

Kering SA, compania-mamă a brandurilor de lux Gucci şi Balenciaga, a purtat negocieri exploratorii cu Moncler SpA cu privire la o tranzacţie de preluare a producătorului italian de echipament pentru schi, conform unor surse citate de Bloomberg.

Moncler are o valoare de piaţă de circa 11 miliarde de euro (12,2 miliarde de dolari).

Sursele au menţionat că discuţiile au fost preliminare şi nu există certitudinea că părţile vor ajunge la un acord.

Oficialii Kering au refuzat să comenteze pe marginea informaţiei publicate de Bloomberg, iar cei ai Moncler nu au răspuns solicitărilor Reuters în acest sens.

Dacă ar prelua Moncler, Kering ar ţine ritmul cu rivalul mai mare LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton SA, care a decis recent să cumpere producătorul american de bijuterii Tiffany & Co. pe 16,2 miliarde de dolari. Rivalitatea dintre preşedintele LVMH, Bernard Arnault, şi acţionarul majoritar al Kering, Francois Pinault, a alimentat transformarea industriei de lux în ultimele decenii, cele două companii franceze luptând ca să preia cât mai multe mărci.

Kering are în portofoliu ceasurile Ulysse Nardin şi bijuteriile Boucheron, dar şi mărcile de modă Alexander McQueen şi Bottega Veneta. Compania a devenit tot mai dependentă de brandul Gucci, care i-a adus mai bine de trei sferturi din profitul operaţional din primul semestru din 2019. În acest context, Kering vrea să-şi diversifice portofoliul.

Eventuala preluare a Moncler îi va oferi companiei Kering un brand a cărui creştere s-a remarcat în ultimul deceniu. Marjele de profit ale Moncler rivalizează cu cele ale Hermes International SA.

Directorul executiv al Moncler, Remo Ruffini, a cumpărat societatea în 2003, transformând-o dintr-un producător francez eşuat de echipamente de exterior într-una dintre cele mai cunoscute mărci de lux din lume.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS