Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Surse: Telecom Italia vrea să separe 23 de centre de date

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Surse: Telecom Italia vrea să separe 23 de centre de date

Compania italiană de telefonie Telecom Italia SpA vrea să separe cele 23 de centre de date pe care le deţine în Italia, respectiv să le listeze în cadrul unei tranzacţii care ar putea valora circa un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), anunţă Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Acestea spun că directorul executiv Luigi Gubitosi vrea să creeze o divizie separată pentru aceste facilităţi în prima jumătate a anului viitor şi să atragă investitori financiari ca să îmbunătăţească perspectivele sale de creştere înainte de lansarea ofertei publice iniţiale. Sursele adaugă că Telecom Italia va păstra controlul noii divizii.

Altă sursă citată de Reuters a afirmat: "Acordul pentru separarea centrelor de date este o idee care s-ar putea materializa anul viitor".

Oficialii Telecom Italia au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele spuse de surse.

Telecom Italia ar urma, astfel, altor companii de telefonie care caută noi investitori în centrele de date ca să poa­tă deveni competitive în raport cu serverele de nouă generaţie, eficiente, create de giganţii tehnologici din SUA, precum Microsoft Corp. şi Google - divizia Alphabet Inc.

Centrele de date adăpostesc sistemele informatice şi serverele, colectând şi gestionând operaţiunile IT procesate de servere.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS