Swisspod Technologies anunţă o nouă rundă de 200.000 de euro pe SeedBlink

R.S.
Companii / 18 aprilie

Swisspod Technologies anunţă o nouă rundă de 200.000 de euro pe SeedBlink

Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câştigători ai competiţiei SpaceX Hyperloop Competition - românul Denis Tudor şi Cyril Denereaz, anunţă o nouă rundă de 200.000 de euro pe SeedBlink, ca parte a unei finanţări totale de 7 milioane de euro. Această investiţie strategică va fi utilizată pentru continuarea misiunii Swisspod de inovare, cercetare şi expansiune globală, permiţând companiei să avanseze dezvoltarea hyperloop, un sistem revoluţionar de transport de mare viteză care să schimbe viitorul transportului de pasageri şi de marfă, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, investitorii şi business angels pot să participe la runda de finanţare prin intermediul SeedBlink, începând cu un tichet de investiţie minimă de 2.500 de euro.

Runda de strângere de fonduri a atras coinvestiţii din partea unor actori notabili, precum Charlie Holding, Polysys Industries şi un cerc exclusivist de business angels.

Compania, condusă de un român de 30 de ani, i-a atras atenţia lui Richard Branson.

Ideea fondării Swisspod a apărut după o discuţie cu Elon Musk.

Renumitul antreprenor Richard Branson, un susţinător fervent al hyperloop-ului, a fost atras de progresele înregistrate de Swisspod, fiind interesat să descopere potenţialul utilizării tehnologiei dezvoltate de companie pentru a explora noi frontiere ale inovaţiei aerospaţiale, se precizează în comunicat.

Înfiinţată în 2019, Swisspod a luat naştere în urma unei conversaţii pe care fondatorii au avut-o cu Elon Musk, cofondator şi CEO al SpaceX. Acesta a fost stimulul care i-a determinat să se lanseze în misiunea de a dezvolta cea mai eficientă, accesibilă şi sustenabilă soluţie hyperloop, un sistem de transport care poate atinge viteze similare cu cea a sunetului (1.200 km/h).

Hyperloop este un sistem revoluţionar de transport intracontinental pentru pasageri şi mărfuri, constând într-o capsulă propulsată electric, complet autonomă, care se deplasează cu o viteză similară cu cea a sunetului (1.200 km/h) într-un mediu cu presiune joasă şi rezistenţă aerodinamică foarte redusă. Hyperloop va reduce semnificativ timpul de călătorie între oraşe şi ţări şi va fi mai sustenabil decât orice mijloc de transport curent, deoarece emisiile sale directe de carbon pot fi reduse până aproape de zero prin levitaţie magnetică şi motoare electrice pentru propulsie, se arată în comunicat.

În prezent, Swisspod se concentrează asupra dezvoltării unei soluţii de hyperloop pentru transportul de mărfuri ca pas intermediar în atingerea misiunii sale de a face acest sistem accesibil pentru pasageri.

Swisspod a depăşit etape importante de-a lungul anilor, inclusiv lansarea primei infrastructuri de testare a hyperloop-ului din Europa, în Elveţia.

Compania şi-a extins eforturile de cercetare şi dezvoltare în Colorado (SUA) şi, prin intermediul unui parteneriat cu TuTr Hyperloop, lucrează la dezvoltarea şi implementarea acestei tehnologii de ultimă oră în India, susţinută de un acord între guvernele din Elveţia şi India. În plus, rolul Swisspod în proiectul european Muspell, care a primit o finanţare de 3,5 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Inovare (EIC) şi Secretariatului de Stat Elveţian pentru Educaţie, Cercetare şi Inovare (SERI), subliniază implicarea sa în abordarea provocărilor legate de managementul termic al hyperloop-ului, se menţionează în comunicat.

"Soluţia hyperloop pe care o construim la Swisspod este mai mult decât sustenabilă şi incredibil de rapidă. Proiectul nostru este viabil din punct de vedere economic, datorită modului în care am redus substanţial costurile de realizare a infrastructurii sistemului. Ne bucurăm să împărtăşim viziunea noastră asupra evoluţiei sectorului transporturilor cu o comunitate de investitori din România care, la fel ca şi noi, crede în puterea inovaţiei, a sustenabilităţii şi contribuie activ la construirea unui viitor mai prosper," a afirmat Denis Tudor, CEO şi co-fondator al Swisspod.

"SeedBlink este mai mult decât o simplă platformă de strângere de fonduri; suntem un mediu de creştere pentru proiecte transformatoare precum hyperloop-ul lui Swisspod. Platforma noastră oferă un ecosistem complex pentru inovare, creştere şi succes şi suntem bucuroşi să lucrăm din nou cu Denis şi echipa sa. Oportunitatea de a investi în Swisspod este mai mult decât o investiţie în tehnologia revoluţionară a companiei; este un angajament de a modela viitorul conectivităţii şi sustenabilităţii globale," a adăugat Eric Bartha, Head of Revenue la SeedBlink, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb