Ţara noastră exportă mai multe produse din tutun încălzit decât ţigarete

G.D.
Miscellanea / 20 septembrie

Ţara noastră exportă mai multe produse din tutun încălzit decât ţigarete

Exportul cu produse din tutun încălzit contribuie masiv la reducerea deficitului comercial al României, conform unui comunicat remis redacţiei. În 2021, exporturile de produse din tutun încălzit au depăşit exporturile de ţigarete, în condiţiile în care România este al doilea cel mai mare producător de ţigarete din Europa, alături de Germania. Exporturile totale de produse din tutun încălzit au atins în 2021 cifra de 723 milioane de euro, în timp ce exporturile de ţigarete ale României

s-au situat la 617 milioane de euro.

Potrivit sursei citate, contribuţia este semnificativă, dacă avem în vedere faptul că România a închis anul 2021 cu un deficit comercial de 23,69 miliarde de euro, cu 5,3 miliarde de euro peste nivelul din anul anterior. Exporturile de bunuri au crescut în 2021 la 74,7 miliarde de euro, în timp ce nivelul importurilor a ajuns la valoarea de 98,3 miliarde de euro.

Philip Morris România contribuie în mod susţinut la reducerea deficitului comercial. Peste 90% din producţia fabricii din Otopeni este exportată în 54 de ţări de pe 5 continente. Valoarea exporturilor a crescut de 7 ori faţă de anul 2016 şi a depăşit exporturile fabricii Philip Morris International (PMI) din Italia.

"Am făcut investiţii semnificative în dezvoltarea acestor produse inovatoare: aproape 600 de milioane de dolari de când am început transformarea fabricii din Otopeni într-o unitate de producţie de ultimă generaţie. Ne mândrim cu faptul că în 2021 exporturile de produse din tutun încălzit fabricate în România au depăşit exporturile de ţigarete. Aceste realizări sunt dovada angajamentului nostru ferm faţă de România.

Cu toate acestea, ţigările continuă să domine alegerile celor 5 milioane de consumatori adulţi din România. Adoptarea alternativelor mai puţin nocive, precum IQOS, este încă la un nivel scăzut faţă de alte state europene, iar acest lucru se datorează, în special, nivelului ridicat de dezinformare care persistă în legătură cu produsele care încălzesc tutunul. " - Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris Romania.

România rămâne o componentă importantă a angajamentului ferm al PMI de a construi un viitor fără fum. Acest lucru se reflectă în investiţiile semnificative ale PMI în România, în perioada 2017-2021. La nivel mondial, doar opt fabrici produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei se află în Uniunea Europeană. România este una dintre ele, alături de fabricile din Italia şi din Grecia.

"Ne-am dori ca şi mai mulţi fumători români să beneficieze de pe urma acestor inovaţii care sunt fabricate în România cu mână de lucru românească. Din păcate, ţara noastră este una dintre puţinele din UE în care vedem o creştere a prevalenţei fumatului, iar noi credem că fumătorii merită o soluţie pragmatică care să-i facă să renunţe la ţigări în număr cât mai mare. Astăzi o astfel de soluţie există. O politică bazată pe reducerea riscurilor este adecvată şi ar contribui semnificativ la înlocuirea ţigărilor în rândul celor 5 milioane de români care altfel ar continua să fumeze. Acesta ar fi un pas extrem de important către o Românie fără fum." - Dragoş Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris Romania.

În ultimii ani, cercetări intense au demonstrat că produsele fără fum sunt substanţial mai puţin nocive decât ţigările şi reprezintă o alternativă mai bună pentru fumători. În ultima perioadă, organizaţii şi experţi în sănătate din mai multe ţări europene solicită o legislaţie care să facă o distincţie clară între ţigările clasice şi produsele fără fum. Unii specialişti propun clasificarea şi reglementarea produselor în funcţie de gradul de nocivitate. State precum Suedia, Japonia şi Marea Britanie, care au decis să trateze în mod diferit produsele fără fum, în funcţie de cât sunt de dăunătoare pentru sănătate, au avut rezultate notabile în reducerea incidenţei fumatului.

"Vom continua să investim în inovaţie, în alternative mai bune la continuarea fumatului, deoarece înlocuirea ţigărilor cu alternative mai puţin nocive va fi posibilă doar dacă fumătorii adulţi au acces la produse fundamentate ştiinţific şi la informaţii corecte despre acestea." - Daniel Cuevas, Managing Director Philip Morris Romania, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro