Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

TĂRICEANU, DUPĂ CE IOHANNIS A SEMNAT PENSIONAREA LUI LAZĂR:"Final cu happy-end pentru două personaje patetice"

T.T.
Politică /

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că pensionarea procurorului general Augustin Lazăr prin decretul semnat, ieri, de şeful statului, Klaus Iohannis, reprezintă un "final cu happy-end (...) pentru două personaje patetice".

"Final cu happy-end, am putea spune, pentru două personaje patetice. Procurorul prigonitor de disidenţi pleacă acasă decorat de societatea 'civilă' şi cu o pensie uriaşă, care îi va asigura o bătrâneţe relaxată. O relaxare pe care nu a avut-o şi nu o are niciun fost deţinut politic al statului comunist. Nu e suficient că au fost hăituiţi şi umiliţi pe vremuri, au ajuns să fie umiliţi şi azi. De data asta de presa aflată pe ştatele de plată ale statului-paralel, de vocile intelectualilor năimiţi prin pădurea Băneasa, de decoraţiile de mâna a patra aruncate de preşedinte la presiunile altora... Preşedintele pleacă şi el, în week-end, pentru Paşti, ca să se bucure de tihnă, alături de cei dragi, mulţumit că a < < rezolvat-o > > cu bine", a scris Tăriceanu, astăzi, pe Facebook.

Acesta susţine că preşedintele Iohannis şi-a creat o imagine de "complice al regimului îndreptat împotriva cetăţeanului".

"Aţi rezolvat-o, domnule preşedinte, dar aşa cum le rezolvaţi dumneavoastră pe toate: tardiv, superficial şi satisfăcător doar pentru cei din tabăra dumneavoastră. Prea târziu, domnule preşedinte, niciun decret de decorare ori de pensionare nu va şterge imaginea cu care veţi rămâne în ochii noştri: aceea de complice al regimului îndreptat împotriva cetăţeanului. De ieri ori de azi!...", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, ieri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Tariceanu, esti singurul care are taria sa spuna lucrurilor pe nume. Nu ar fi rau sa incepi sa vorbesti si despre Dragnea! Altfel nu vad cum ai ajunge presedinte, si la ora actuala, altul mai apt pentru o astfel de functie nu este, doar sa te lepezi de PSD!

  1. unul dintre ticalosii care in ultimele trei decenii au distrus tara noastra mindra. N-a distrs-o inca complet. Dar ne asigura ca nu se va lasa pina nu va realiza acest lucru.

   El, cel care a fost sprijinit in tot si in toate de statul paralel, se declara mare luptator pentru libertate si adversar neinduplecat al statului paralel.

   Cita ipocrizie, ce ipocrit de frunte, ce misel! 

   Dar are dreptate ca ticalosia lui Augustin Lazar, cel care a fost complice cu tortionarii securisti ce aparau comunismul, este fara limite. Procurorul securist merita un loc la beci nu o pensie de 8000 de euro.Ipocirzia securistilor din statul paralel este socanta.

   Statul paralel este format din ticalosi precum Augustin Lazar care au servit si pe Ceausescu, si pe Iliescu si pe chiorul de Basescu iar acum pe Iohannis.

   Gheorghe Musat era un securist hot, inchis pentru delapidare la Aiud. A ajuns apoi mare avocat si l-a aparat pe Iohannis in procese in care colegul lui de securitate, procurorul Augustin Lazar inchidea dosarele lui Iohannsi. 

  Un om care îndură pușcăria mai mult pentru ceilalți și este chinuit numai pentru că gîndește altfel și refuză să cînte în cor?ul umilinței își duce pedepsele la bun sfirșit dar nu scapă. Este umilit, urmărit, degradat și marginalizat.

  Se schimbă vremurile, dar vremea lui tot nu vine. Rămîne marginalizat. Este recunoscut și onorat în altă țară. Iar la bătrînețe, într-o țară plină de ticăloși cu pieptul încărcat de decorații, el rămâne în aceeași căsuța modestă din care și-a dus lupta eroică. Și cînd o duce mai greu, cînd trupul său încercat de chinul celulelor începe să deconteze suferințele, ce află? Că țara visurilor sale de libertate și democrație este condusă de unii care i-au prelungit pușcăria! Unii oameni s-ar prapădi de infarct la o asemenea veste. El a supraviețuit și la asta, poate pentru a vedea pînă unde îl poate urmări blestemul. Ca sa afle că torționarul său a fost decorat pentru contribuția adusă la democrație și libertate. Ba, că a fost premiat la greu de cei care se dau luptători pentru libertate și democrație, niște caricaturi prețioase și fără caracter, care țipă că torționarul este nevinovat pentru că avea 29 de ani și nu știa ce face! Caricaturile aceste prețioase, toba de programe și limbaje n-au aflat că toate războaiele României au fost duse de juni în preajma a 20 de ani și știau ce fac și ca se duc la moarte și nu au schelălăit și n-au căutat motive să nu plece în linia întîi.

  Și ce a mai fost silit să afle unul dintre puținii eroi ai Românei?, scapat neterfelit ca prin minune? Ca procurorul său este pe-o mîna cu noua Securitate și cu cozile de topor ale acesteia. Și toți la un loc sunt pe-o mînă cu președintele țarii. Și ca se corcolesc unii pe alții și ei conduc țara după cum le vine. Și că președintele României l-a adus pe procuror în Capitală ca să-l apere. Și în loc sa îl demită și să ceară cercetarea faptelor sale a tras mîța de coadă ca să poată să îl scoată la pensie și sa plece torționarul acasă cu cea mai mare pensie acordată, vreodată, de statul român. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie