Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

TĂRICEANU: "În şedinţa CSAT va trebui să se discute despre o reformă profundă a STS"

I.M.
Politică /

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de marţi va trebui să se discute despre demisii "la nivel înalt", despre o reformă profundă a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), şi nu despre bugetele unor instituţii, transmite Agerpres.

"În şedinţa CSAT de marţi nu despre bugete va trebui să se discute, ci despre demisii la nivel înalt şi despre o reformă profundă a STS, începând cu demilitarizarea şi terminând cu readucerea competenţelor acestui serviciu în matca firească. La fel cum vor trebui luate măsuri ferme şi la Ministerul Afacerilor Interne. Acum, până când nu va fi prea târziu să mai reparăm ceva!", a scris un mesaj vineri Tăriceanu pe Facebook, în contextul cazului fetei dispărute de la Caracal.

Potrivit lui Tăriceanu, preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT "nu pentru că ar fi vrut să pună ordine în aceste instituţii, ci pentru că vrea să se asigure că STS, SRI şi restul serviciilor vor primi la rectificarea bugetară sutele de milioane pe care le cer, în condiţiile în care ministere importante vor pierde bani".

"Poate ar trebui să se discute la acea şedinţă şi cum a gospodărit STS sutele de milioane, miliardele de euro primite de-a lungul anilor din banii românilor fără a fi capabil să localizeze un avion, ori un amărât de telefon. În rest, când a fost vorba de localizat, urmărit, filat, ascultat, filmat cetăţeni de rând, politicieni, jurnalişti, afacerişti ori magistraţi etc., nu au existat niciodată probleme tehnice, sincope, neajunsuri ş.a.m.d. Atunci, totul a mers şnur", a adăugat Tăriceanu, conform Agerpres.

Preşedintele ALDE a amintit că a avertizat în ultima perioadă că "rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui".

"Este o zi tristă! O zi care confirmă, din păcate, lucruri despre care am avertizat de nenumărate ori, în special în ultima perioadă. Anume că rolul unor instituţii ale statului este deturnat de la rolul de protector al cetăţeanului la cel de complice la abuzuri împotriva lui. La Caracal se conturează o situaţie înfiorătoare: o crimă care are un făptaş, dar şi complici în rândul celor plătiţi să apere cetăţenii, să-i salveze în momentele dificile. Gândul că Poliţia - miliţia? - şi procurorii bâjbâiau din poartă-n poartă într-un oraş totuşi mic, după indicaţiile bezmetice ale STS, iar apoi aşteptau la porţi să le vină te miri ce aprobări speciale, în timp ce victima agoniza, e de-a dreptul terifiant. Poliţia nu mai ştie să intre decât cu mascaţii? Nu mai ştiu decât să spargă uşi? Ei nu au auzit că pot bate la uşa unui cetăţean să-i ceară ajutorul în a rezolva o urgenţă? Sau că verifică un apel primit din zona respectivă şi verifică dacă e totul în regulă?", a mai scris Tăriceanu în mesaj.

El şi-a exprimat speranţa ca relatările presei să fie infirmate.

"Altminteri se cheamă că am ajuns într-un moment critic al societăţii noastre. Un moment când românii văd cu groază cum le sunt luaţi copiii, vânduţi, torturaţi ori ucişi, în timp ce autorităţile stau cu braţele încrucişate. Dar mi-e teamă că nu vor fi infirmate. Şi mi-e teamă că urmează să aflăm lucruri încă mai groaznice", a opinat Tăriceanu, conform aceleiaşi surse.

O fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut miercuri, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Modul în care au acţionat autorităţile în acest caz va fi analizat şi de procurori de la Serviciul de Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General, dar va fi şi în atenţia CSAT.

Opinia Cititorului ( 5 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. DOMNULE TĂRICEANU dacă participați la aceasta ședința C. S. A. T amintiții ACESTUIODIOS, JALNIC, TIRAN IOHANES sa ceara sa li se mărească bugetele și salariile la SLUGILE SUGALAU LUI, BULANGIU LUI, POPONAR ULUI NAZIST, HITLERIST IOHANES (SECURIȘTI S. R. I și INCOMPETENȚI DE LA S. T. A.) ca chiar merita la cit muncesc și la cit au făcut pentru fetita asta nevinovata Somn ușor Iohanes poate poți dormi bine și ești mândru de SLUGILE TALE

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Dar halatul? Cât e halatul?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  DRAGI ROMANII HAIDEȚI ÎN POARTA LA COTROCENI ȘI SA NU PLECAM DE ACOLO PINA NU VINE SUGALAUL, BULANGIUL, POPONARUL NAZIST, HITLERIST IOHANES CU DEMISIA ÎN MINA ȘI SA PLECE ARE DOUA VARIANTE. 1DEMISIA ȘI SA PLECE ÎN GERMANIA LUI ȘI SA PRIMEASCĂ INTERDICȚIE CA NICIODATĂ SA NU MAI POATĂ VENI ÎN ROMÂNIA. 2DEMISIA ȘI SĂ-L IA CU DUPĂ JANDARMERIEI ȘI DUS LA AUSCHWITZ CIT MAI TRĂIEȘTE CA ACOLO II ESTE LOCUL LUI PENTRU CIT RĂU A FĂCUT ROMANILOR ȘI CIT A BLOCAT ROMÂNIA ACEST TRĂDĂTOR DE TARA. ACEST DIAVOL DE 7 LUNI DE ZILE A BLOCAT ACEST PROIECT DE LEGE ȘI DE 2 ORI LA TRIMIS LA C. C. R. CEL MAI VINOVAT DE ACEASTA TRAGEDIE ESTE EL ACEST SUGALAU, BULANGIU, POPONAR NAZIST, HITLERIST IOHANES CU SLUGILE LUI PARTIDELE SODOMEI(P. N. L. ȘI P. M. P.) ȘI PARTIDELE GOMOREI(U. S. R ȘI ALIANȚĂ PLUS) +GUSATI DE LA S. R. I (CARE SE RUP SCAUNELE CU EI DE GRAȘI CE SUNT +INCOMPETENȚI DE LA S. T. S. MAI DIAVOLILOR IMPIELITATI CARE LUAȚI O CĂRUȚĂ DE BANII DIN MUNCA ȘI TRANSPIRAȚIA NOASTRĂ VA ÎNTREABĂ O TARA ÎNTREAGA AVEȚI COPII BUN SUGALAUL, BULANGIUL, POPONARUL IOHANES NU ARE COPII ȘI EL NU ȘTIE CUM E SA AI COPII ȘI NU ȘTIE CE SIMTE UN PĂRINTE LA O ASEMENE TRAGEDIE ȘI PE EL NU L INTERESEAZĂ. CE RĂSPUNS DAȚI ÎMPREUNĂ TARII TIRANUL CU SLUGILE LUI A BLOCAT PROIECTUL DE LEGE ȘI VOI DE INCOMPETENTA VOASTRĂ, DAR ÎN FIECARE AN VI SE TRIPLEAZĂ BUGETELE ȘI SALARIILE. ADEVĂRUL CA MERITAȚI. SA ȘTIȚI DIAVOLILOR CARE CREDEȚI CA NU O SA MAI MURIȚI CA BANII CARE II PRIMIȚI NEMERITATI LA SFIRSIT DE LUNA ÎS PĂTAȚI CU SINGELE ACESTEI FETITE NEVINOVATE CARE NATI FOST ÎN STARE SA O LOCALIZAȚI ȘI SA O SALVAȚI CU TEHNOLOGIE DE MILIOANE DE EURO. NU AVEȚI NICI O SCUZA ȘI NICI O IERTARE DE LA ÎNTREAGA TARA CA ATI PRIMIT DE TOATE NU AVEȚI DE CE VA PLINE DOAR INDOLENTA ȘI INCOMPETENȚI. LA COMENZI PUTEȚI RĂSPUNDE LA ASCULTAT TELEFOANE LA URMĂRIT LA FURAT VOTURI LA ALEGERI SUNTEȚI SPECIALIȘTI NICI DRACUL SA VA EA NU VA ÎNTRECE. IOHANES CU CLICA TA DE NEMERNICI ȘI INCOMPETENȚI CA TINE PUTEȚI MINCA BINE, DORMI BINE, TU JOACA GOLF MAI DEPARTE. PLIMBATE PE BANII NOȘTRI CA ORICUM PROSTII PLĂTESC TAXE ȘI IMPOZITE, MERGI LA SCHIURI MAI DEPARTE NU AVEȚI NICI O REMUȘCARE. TOT DRAGNEA E DE VINA. TOT ALIANȚĂ P. S. D ȘI ALDE E DE VINA. PINA DISEARĂ PREZENTAȚI VA DEMISIILE DACĂ MAI AVEȚI UN PIC DE ONOARE.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Codrin Ștefănescu, tu ești?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Este "avocatul" oamenilor de "bine" din tara noastra: Iordache, Nicolicea, Tariceanu...., aia care au condamnat justiția la silința.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS