TĂTARU:"Controalele din spitale nu vor da amenzi, ci planuri de conformare"

J.P.
Politică / 17 noiembrie 2020

"Controalele din spitale nu vor da amenzi, ci planuri de conformare"

Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în urma controalelor mixte demarate de echipe ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional nu vor fi aplicate amenzi, ci se vor realiza planuri de conformar, relatează Agerpres.

"Momentul este unul în care nu neapărat facem un control. Facem o evaluare a tot ce înseamnă instalaţii, a tot ce înseamnă aparatură şi a tot ce înseamnă circuite. Ele pot fi remediate. În acest moment, aceste evaluări nu sunt cele care vor de amenzi sau vor da anumite restricţii. Nu. Vor da nişte planuri de conformare, pentru a ne putea asigura că acele secţii de terapie intensivă îşi pot desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru corpul medical", a precizat Nelu Tătaru la Digi24.

Acesta a subliniat faptul că în multe spitale s-a făcut în 2020 o modernizare forţată, iar acum trebuie asigurări că modificările făcute respectă normele de siguranţă.

"Noi am făcut în acest an o modernizare forţată, atât ca dotare, cât şi ca adaptare a terapiilor intensive în funcţie de necesităţile pe care le-am avut în acel moment. Am avut un număr de paturi, am extins această terapie intensivă, ne-am adaptat la spitalele non-COVID, mergând şi acolo pe paturile de terapie intensivă. Vreau să ne asigurăm că această extensie se face în condiţii legale şi de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medical. Reaşezarea, reevaluarea a tot ce înseamnă instalaţii electrice, reţele medicale, aparatură, circuite sunt prioritare în acest moment", a spus ministrul Sănătăţii.

În acelaşi context, Tătaru a afirmat că recomandă spitalelor ca evaluările lucrărilor ce trebuie executate să se realizeze cu personal de specialitate, iar întreţinerea aparaturii, cu firme de mentenanţă, şi nu în regim propriu, pentru a putea preîntâmpina probleme de genul celor de la spitalul din Piatra Neamţ.

Echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă desfăşoară, începând de luni, controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale.

Opinia Cititorului ( 12 )

 1. bai nea tupeu

  iti recomand DEMISIA 

  1. Daca toti sunt vinovati cum zice acest infractor, inseamna ca si dulapul sef plus sica sunt vinovati deci toti sa-si dea demisia

   "Vor da nişte planuri de conformare, pentru a ne putea asigura că acele secţii de terapie intensivă îşi pot desfăşura activitatea în condiţii de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru corpul medical."

   Asigurarea calitatii si controlul calitatii cum se traduce in imbeciliana ?

   (sa ceri respectarea unui standard trebuie sa te raportezi la un plan de conformare ce este peste tot respectat in tarile civilizate de catre profesionisti si contestat de carpaci si figuranti in meserii sau urechisti ce se pricep la "orice" si fac numai improvizatii periculoase) 

  Personaj cretinoid. Spitalele nu au nevoie de controale și amenzile ci de bani gârlă pentru reabilitare, reparație capitală, înlocuit prize, etc.

  Unde sunt miliardele promise de Iohannis? 

  1. avioane rachete... musai de la partener.

   Blocate de Polonia și Ungaria , vine vorba . Altfel , numai nectar pt. următorii >4 / 8 ani .

   > Spitalele nu au nevoie de controale și amenzile ci de bani gârlă pentru reabilitare, reparație capitală, înlocuit prize, etc.

   Si, desigur, sa se fure mai putin. 

   Asigurarea calitatii si controlul calitatii cum se traduce in imbeciliana sa intelegi si tu ?

  La Husi ai fost,

  Rezolvare INSTANT PE LOC...!!!

  Ce lovitura tatareasca s dat Tataru asta. Adica se duce in control si trebuie sa aplice legea adica sa-i arda de sa nu se vada pe toti aia ce au nereguli iar acuma a dat-o rupta-n doua ca doar le spune sa se conformeze.

  A dracu ma-ta de parangheliu tatar ordinar, ti-ai dat seama ca dupa ce iei SPAGA de la aia nu prea mai poti sa le dai amenzi. 

  Politruc de KKT. 

  DE FEZABILITATE E MIȘTOOO...!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro