Telescopul spaţial Kepler a descoperit cel puţin 300 de milioane de planete potenţial locuibile

A.P.
Internaţional /

Telescopul spaţial Kepler a descoperit cel puţin 300 de milioane de planete potenţial locuibile

Galaxia noastră este plină de planete potenţial locuibile - cel puţin 300 de milioane, potrivit NASA, preluată de Digi24.ro.

Telescopul spaţial Kepler al agenţiei spaţiale americane a petrecut nouă ani într-o misiune de vânătoare de planete şi a identificat mii de exoplanete din galaxia noastră înainte de a rămâne fără combustibil.

Cu toate acestea, întrebarea principală a misiunii iniţiale a rămas: câte dintre aceste planete sunt locuibile?

Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au analizat datele lui Kepler şi susţin că au găsit răspunsul. Potrivit cercetărilor publicate în The Astronomical Journal, există aproximativ 300 de milioane de lumi potenţial locuibile în galaxia noastră, adică planete telurice (formate din roci şi metale) capabile să susţină apă lichidă la suprafaţa lor.

NASA a declarat că acest număr este o aproximare conservatoare şi "ar putea fi mult mai multe".

Unele dintre aceste planete descoperite ar putea fi suficient de aproape de sistemul nostru solar pentru a fi considerate "vecini interstelari", cea mai apropiată fiind la aproximativ 20 de ani lumină distanţă.

"Kepler ne-a arătat deja că există miliarde de planete, dar acum ştim că o bucată bună din acele planete ar putea fi telurice şi locuibile", a declarat Steve Bryson, cercetător NASA şi autorul principal al studiului.

"Deşi acest rezultat este departe de a fi o valoare finală, iar apa de pe suprafaţa planetei este doar unul dintre numeroşii factori care susţin viaţa, este extrem de interesant faptul că am calculat că aceste lumi sunt atât de comune cu o încredere şi o precizie atât de ridicată", a adăugat Bryson.

Studiul a fost o colaborare globală între oamenii de ştiinţă ai NASA care au lucrat la misiunea Kepler şi cercetătorii de la agenţii spaţiale internaţionale, din Brazilia până în Danemarca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro