Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

THE GUARDIAN:Noi documente atestă suprimarea populaţiei minoritare uigure în China

A.P.
Internaţional /

Noi documente atestă suprimarea populaţiei minoritare uigure în China

Mii de copii uiguri au rămas fără părinţi, deoarece mamele sau taţii lor au fost forţaţi în lagăre chinezeşti, închisori şi alte facilităţi de detenţie, potrivit dovezilor din documentele guvernamentale din Xinjiang, citate de The Guardian.

Documentele analizate de cercetătorul Adrian Zenz indică faptul că în 2018 mai mult de 9.500 de copii uiguri din judeţul Yarkand au fost descrişi având "greutăţi unice" sau "duble greutăţi", depinzând dacă unul sau ambii părinţi au fost reţinuţi .

Fişierele, parte dintr-un cache de documente descărcate în vara anului 2019 din reţelele online utilizate de oficialii locali, arătau că toţi copiii au cel puţin un părinte în închisoare sau într-un centru de "reeducare". Niciun copil chinez Han nu era pe listă.

Zenz a spus: "Strategia Beijingului de a-şi supune minorităţile din Xinjiang ajunge să reprezinte un mecanism de control social pe termen lung."

Există suspiciunea că autorităţile au reţinut peste 1 milion de musulmani în aceste centre şi în alte lagăre de internare din teritoriul nord-vestic îndepărtat. Susţinătorii drepturilor omului spun că acest lucru are drept scop distrugerea culturii locale şi suprimarea creşterii populaţiei uigure.

Oficialii chinezi îşi apără politicile în numele eforturilor de reducere a sărăciei şi de combatere a terorismului, detaliază The Guardian.

Copiii sunt adesea plasaţi în orfelinate de stat sau în şcoli de internat de înaltă securitate, unde elevii sunt monitorizaţi şi aproape toate clasele şi interacţiunile trebuie să se desfăşoare în mandarină, nu în limba lor maternă.

Potrivit cercetărilor lui Zenz, un total de 880.500 de copii locuiau în facilităţi de internare până în 2019, o creştere de aproximativ 76% faţă de 2017, pe măsură ce sistemul de internare al Chinei s-a extins.

Impactul detenţiilor asupra copiilor şi structurilor familiale este unul dintre aspectele mai puţin examinate ale politicilor din China. Relatări ale martorilor din afara Chinei au dezvăluit ceea ce spun experţii că este o politică sistematică de separare a familiilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vor sa-i spele pe creier pe unii deja spalati pe creier.Daca aceasta minoritate nu respecta legile tarii?Ei sunt mai cu mot intotdeauna.Cu chinezii nu le merge.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie