TIM RUHLING, CERCETĂTOR LA INSTITUTUL SUEDEZ DE AFACERI INTERNAŢIONALE ŞI SPECIALIST ÎN RELAŢIA CU CHINA:"Controlul asupra infrastructurii digitale critice - instrument eficient de influenţă politică"

F.A.
Internaţional /

"Controlul asupra infrastructurii digitale critice - instrument eficient de influenţă politică"

Confruntarea economică dintre SUA şi China joacă un rol esenţial în dezbaterea internaţională privind securitatea cibernetică a tehnologiilor 5G produse de companiile chineze. În acest context, Tim Ruhling, cercetător la Institutul Suedez de Afaceri Internaţionale şi specialist în relaţia cu China, subliniază, citat de economica.net: "Cândva, interdependenţa facilita cooperarea internaţională şi globalizarea. În ultimii ani, statele se gândesc mai degrabă la modul de utilizare a distribuţiei inegale a (inter)dependenţei. Aceasta este ceea ce vedem şi în dezbaterea 5G. În acelaşi timp, controlul asupra infrastructurii digitale critice este un instrument eficient de influenţă politică. Prin urmare, schimbarea percepţiei (n.r. asupra tehnologiei 5G) se bazează pe preocupări reale de securitate".

Setul de instrumente pentru securitate 5G adoptat de Comisia Europeană la finalul lunii ianuarie oferă "un cadru general care trebuie implementat de statele membre", în opinia sa. În aprecierea lui Tim Ruhling, setul de instrumente 5G este "destul de cuprinzător şi bun": "Totuşi, există o serie de aspecte care pot fi interpretate destul de diferit de către statele membre UE".

În condiţiile în care în procesul de selectare a viitorilor furnizori de echipamente 5G este privit la nivel global prin prisma unor criterii politice sau tehnice, Tim Ruhling subliniază: "Criteriile tehnice pot ajuta la soluţionarea problemelor de securitate cibernetică, iar cele politice iau în considerare supradependenţele şi modul în care ar putea fi utilizate în scopuri geopolitice, ambele necesitând discuţii separate şi netrebuind să fie amestecate şi puse în antiteză".

Referindu-se la standardele globale în domeniul securităţii 5G, precum NESAS, expertul suedez preciează că "criteriile tehnice care sunt discutate pe larg sunt necesare pentru a spori securitatea cibernetică, ele trebuie puse în aplicare". El conchide: "Cele două preocupări principale privind securitatea cibernetică, sprionajul şi sabotajul, nu vor fi rezolvate prin excluderea vânzătorilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie