Abonament gratuit

Tomac afirmă că România va putea utiliza 3,1 miliarde de euro pentru lupta împotriva COVID-19

C.B.
Politică /

Eugen Tomac

Eugen Tomac

România va putea utiliza aproximativ 3,1 miliarde de euro pentru a lupta împotriva COVID-19, din cele 37 de miliarde de euro ce vor fi puse la dispoziţia statelor membre UE pentru a combate criza, a declarat preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

"Prin înfiinţarea Iniţiativei de investiţii pentru răspunsul la coronavirus, 37 de miliarde de euro din fondurile structurale europene vor fi puse la dispoziţia statelor membre pentru a combate criza. 8 din cele 37 de miliarde provin din prefinanţările neutilizate care nu vor fi rambursate, ci folosite în lupta cu COVID-19, restul de 29 de miliarde reprezentând co-finanţarea europeană. Din aceştia, România poate utiliza aproximativ 3,1 miliarde de euro pentru a lupta împotriva COVID-19, valoare ce nu include sumele eliberate de BEI sau contribuţiile statului român prin ajutoare de stat", a scris Eugen Tomac pe Facebook, după şedinţa plenară a Parlamentului European.

Potrivit preşedintelui PMP, al doilea instrument, Fondul de solidaritate al UE, folosit în cazul catastrofelor naturale majore, îşi extinde de acum sfera de aplicare şi pentru crizele de sănătate publică, iar "până la 800 de milioane de euro sunt disponibili în 2020 din acest fond".

Totodată, Fondul european de ajustare şi globalizare are la dispoziţie până la 179 de milioane de euro anul acesta pentru a sprijini lucrătorii concediaţi şi angajaţii independenţi, mai precizează Tomac.

Şi IMM-urile afectate de criză vor beneficia de sprijinul UE.

"Pentru sprijinul IMM-urilor afectate, un miliard de euro va fi direcţionat din bugetul UE către Fondul European de Investiţii, pentru ca băncile să ofere finanţări şi să furnizeze lichidităţi IMM-urilor şi întreprinderilor cu capitalizare medie. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, acest instrument poate ajuta cel puţin 100.000 de IMM-uri europene cu finanţări în valoare totală de aproximativ 8 miliarde de euro", a arătat europarlamentarul.

De asemenea, pentru a sprijini branşa aviaţiei, europarlamentarii au votat pentru reglementarea situaţiei sloturilor orare, o problemă importanta pentru transportatorii aerieni, a precizat Tomac.

"De acum, aceştia îşi vor păstra sloturile orare fără a fi nevoiţi să decoleze cu aeronavele goale (n.r. - sloturile orare permit unei companii să decoleze şi să aterizeze pe un anumit aeroport într-un interval orar bine determinat). Măsura se aplică pentru perioada 1 martie - 24 octombrie 2020", a mai arătat liderul PMP.

Potrivit lui Eugen Tomac, aceste măsuri au fost votate în şedinţa plenară a Parlamentului European, la care a participat joi de la distanţă, măsuri extrem de importante pe care UE le-a luat pentru depăşirea crizei fără precedent pe care lumea o are de înfruntat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. MARS PUPINCURIȘT DIN PARTIDUL SPANCHIULUI DIAVOLULUI BASESCU TEA GĂSIT MAI DE PAPLEAGA ȘI TEA TRIMIS PE TINE MESAGER DE POSTA. NOI NE CICAM ÎN GURA POSTI. NICI NU SA USCAT CERNEALA DE PE STAMPILA ÎMPRUMUTULUI COLOSAL DE 7 MILIARDE ȘI DEJA ȘI VOI CLICA TRĂDĂTORILOR DE TARA O LUAȚI CU GURA PE DINAINTE CA ROMÂNIA VA UTILIZA 3,1 MILIARDE DE EURO ÎN LUPTA CU COVID 19.CIT ȚI AI PRIMIT PARTEA TA. BUN SCLAV ȘI SLUGA ȘI A GĂSIT SUGALAUL, BULANGIUL, POPONARUL IOHANES ÎMPREUNĂ CU BASTARDUL, DIN GREȘEALĂ UITAT NEAVORTAT CI(CA)TU.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie