TRAIAN BĂSESCU:"Noul mandat nu mai poate fi justificat cu neîmpliniri"

Alina Toma
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2004

Primarul Capitalei, Traian Băsescu, şi cei 55 de consilieri municipali au depus, la sfîrşitul săptămînii trecute, jurămîntul pentru noile mandate. Edilul şef a declarat, după depunerea jurămîntului, că gîndurile sale pentru cel de-al doilea mandat sînt îndreptate spre dorinţa de a face cît mai mult pentru Bucureşti. Domnia sa a subliniat că, spre deosebire de mandatul trecut, acum deţine şi o susţinere majoritară la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi primăriilor de sector.

Domnul Băsescu a spus: "Noul mandat nu mai poate fi unul cu neîmpliniri. Vreau ca el să fie unul în care să se vorbească tot mai puţin de disputele politice. Nu am nici un fel de resentimente. Votul larg cu care am cîştigat alegerile a devenit pentru mine deja lege şi chem orice consilier, atît din PRM, cît şi din PSD, să se alăture programului meu menit să schimbe în bine viaţa bucureştenilor". Primarul general a menţionat că nu va solicita adoptarea unor hotărîri ilegale şi nici nu va profita de majoritatea politică în CGMB ca să evite respectarea procedurile legale de promovare a unor proiecte de hotărîri.

Cei doi viceprimari ai Capitalei, aleşi prin vot secret, sînt Răzvan Murgeanu şi Ludovic Orban, ambii din partea Alianţei PNL-PD. Validarea noilor mandate a avut loc în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), de către Comisia tehnică de validare, formată din cinci membri: Romeo Pop (secretarul comisiei), Maria Muga (preşedintele comisiei) şi Alexandru Bălean din partea Alianţei PNL-PD, Doru Giugula şi Mariana Cîmpurean, consilieri PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro