"Transgaz" va participa cu 10,21 milioane euro la bugetul consolidat al Nabucco

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Transgaz" va participa cu 10,21 milioane euro la bugetul consolidat al Nabucco

Societatea Naţională de Transport al Gazelor Naturale "Transgaz" va participa, în primul semestru din 2012, cu 10,21 milioane euro la bugetul consolidat al companiei Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC), conform unui comunicat remis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Această decizie a fost luată în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Trans­gaz din data de 10 februarie.

Suma de 10,21 milioane euro corespunde participaţiei de 16,67% a "Transgaz" la capitalul social al NIC.

Nabucco Gas Pipeline International, din care fac parte companiile "Transgaz" Mediaş, OMV (Austria), MOL (Ungaria), "Bulgargaz" (Bulgaria), "Botas" (Turcia) şi RWE (Germania) dezvoltă proiectul Nabucco, un gazoduct care va trans­porta gazele extrase din Asia Centrală şi va străbate Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Aus­tria. Proiectul are drept scop diversificarea surselor de aprovizionare cu energie ale Uniunii Europene, care, în momentul de faţă, este dependentă de Rusia.

Proiectul Nabucco este sub semnul întrebării. Purtătorul de cuvânt al ministerului Energiei din Turcia a declarat, zilele trecute, că nu mai susţine în întregime această investiţie, potrivit unei agenţii de ştiri armene.

Oficialul turc a subliniat că ţara sa îşi îndreaptă atenţia cu prioritate către proiectul TANAP, care presupune realizarea unei conductei Trans Anatolia, ce urmează să fie construită în parteneriat cu Azerbaidjanul. Totodată, reprezentantul ministerului turc de resort a specificat că rămâne în consorţiul celor şase ţări care fac parte din proiectul Nabucco, fără ca acesta să mai fie, însă, pe lista de priorităţi a Turciei: "TANAP va fi mult mai ieftin şi mai uşor de realizat decât Nabucco".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS