TRAVEL PLANNER:Bulgaria reconfirmă eliminarea oricăror restricţii pentru turiştii români, indiferent de situaţia epidemiologică

G.U.
Companii / 20 august

Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner

Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner

Bulgaria reconfirmă eliminarea oricăror restricţii pentru turiştii români, indiferent de situaţia epidemiologică, unii hotelieri fiind pregătiţi să preia costul testelor PCR sau să ofere reduceri considerabile în cazul în care ţara va intra pe lista galbenă în următoarele săptămâni, informează agenţia Travel Planner într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În continuare, turiştilor români care merg în Bulgaria li se va solicita doar actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică. Conform Ordinului emis de Guvernul Bulgariei pe 13 august, "ţări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulaţie a cetăţenilor şi a persoanelor cu statut de reşedinţă permanentă, pe termen lung, şi a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă ţară: România". După cum subliniază textul de lege, România este unica ţară pentru care se face o excepţie, iar statul bulgar se ţine de cuvânt şi menţine excepţia, aşa cum a anunţat şi pe 16 iulie", se menţionează în comunicat.

Consultanţii Travel Planner precizează că, deşi reciprocitatea circulaţiei fără restricţii nu este clară din partea României, faptul că Bulgaria continuă să se afle pe lista verde pentru România elimină orice problemă pentru turişti, care nici la revenirea în ţară nu trebuie să prezinte altceva în afara actului de identitate.

Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner, a declarat: "Probabil că, în urma neclarităţilor în rândul turiştilor români şi a unor interpretări greşite, Guvernul Bulgariei a subliniat din nou că, până la sfârşitul sezonului, nu va impune nicio restricţie turiştilor români. Pentru că, în următoarele săptămâni, este posibil ca Bulgaria să intre pe lista galbenă, noi am decis să informăm turiştii cu privire la condiţiile şi măsurile care s-ar impune. Circa 95% dintre turişti răspund pozitiv, doresc să păstreze rezervările şi nu consideră acest fapt un impediment. Dacă ar intra pe lista galbenă ar însemna că turiştii nevaccinaţi ar trebui să prezinte teste PCR doar la revenirea în ţară pentru evitarea carantinei. Testele se pot efectua în staţiunea în care se află turiştii sau în multe cazuri chiar la hotel. Un test costă, în medie, circa 35 de euro de persoană (adult sau copii peste 6 ani împliniţi). În momentul de faţă ştim că pentru copiii sub 6 ani nu sunt necesare test sau vaccinarea la întoarcere. Cu toate acestea, având în vedere că alte destinaţii populare se află pe lista roşie, iar litoralul românesc este suprasolicitat şi cu tarife mai mari decât în Bulgaria, ne aşteptăm cel puţin la menţinerea interesului ridicat pentru această destinaţie".

Multe hoteluri sunt pregătite să ofere deja testele pe loc, la hotel. Există lanţuri hoteliere precum HVD sau DIT care deja s-au mobilizat şi s-au hotărât să preia o parte din costurile testelor PCR, ajungând şi la 15 euro/pers, dar există semnale ca şi alţii să le urmeze exemplul sau chiar să preia costul integral, se menţionează în comunicat.

Conform Hotărârii nr. 51 / 26.07.2021, persoanele nevaccinate care revin din ţările aflate pe lista galbenă trebuie să prezinte un test PCR, cu excepţia copiilor sub 6 ani şi persoanelor care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterior intrării în ţară, pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în ţară.

Potrivit Travel Planner, pentru finalul lunii august şi septembrie mai sunt aşteptaţi circa 250.000 de români în Bulgaria. Potrivit Institutului bulgar de statistică, ţara vecină a primit doar în luna iunie 170.899 de români. Românii au reprezentat circa 40% dintre turiştii sosiţi din UE pe litoral. O dată cu operarea charterelor, mai ales din Germania şi Polonia, procentul a scăzut, dar românii rămân în continuare pe primul loc ca şi ţară emiţătoare de turişti.

Prognoza meteo pentru luna septembrie este, de asemenea, foarte bună, cu temperaturi peste medie, iar preţurile sunt mult mai mici decât în vârful de sezon, însoţite de oferte speciale, afirmă oficialii agenţiei de turism.

Sunny Beach rămâne una dintre cele mai căutate staţiuni, dar în ultima perioadă se remarcă un interes mai ridicat pentru Albena, ca destinaţie de weekend prelungit, datorită proximităţii faţă de România. Există în continuare tendinţa turiştilor de a căuta hoteluri în staţiuni mai aerisite, precum Obzor, sau resorturi mai apropiate de graniţa cu România. Hotelurile care oferă servicii recomandabile au reduceri de până la 25% - 30%, în septembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O fac pt bani

    Salvează turismul lor

    Iar la iarnă cazuri fără număr 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro