Tronson nou pe Via Transilvanica

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Turism / 08 iunie

Tronson nou pe Via Transilvanica

Amatorii de mişcare în natură vor beneficia începând cu această lună de un nou traseu, într-o zonă interesantă. Deja cunoscuta Via Transilvanica s-a îmbogăţit cu o nouă porţiune de drum, una în care se va bucura şi de un eveniment de "împrietenire" cu drumeţii. Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de compania Datacor, au inaugurat o nouă porţiune de 20 de km a tronsonul Via Transilvanica de la Ciosa la Lunca Ilvei, şi anunţă evenimentul Via Transilvanica Maraton care va avea loc pe acest traseu pe 18-19 Iunie.

Noul traseu inaugurat vine în completarea drumului deja existent, oferind o alternativă acestuia. Astfel, drumeţii ce parcurg Via Transilvanica din direcţia Putna şi către Drobeta Turnu Severin vor putea alege din cele două drumuri opţionale: Lunca Ilvei - Poiana Lui Gălan - Piatra Fântânele sau Lunca Ilvei - Poiana Cătunenilor - Ciosa - Piatra Fântânele. Această bucată de Via Transilvanica va putea servi drept traseu de "degustare" - tip circuit, unde drumeţi care vor vizita zonele apropiate, vor putea parcurge timp de 2 zile o parte din Via Transilvanica, pentru a avea o primă experienţă a drumeţului sau a biciclistului pe Via Transilvanica, pentru a simţi atmosfera de călător, a admira peisajele mioritice din zonă, maiestuoşii munţi din jur şi căldura localnicilor din cătunele respective.

Alin Uşeriu a declarat: "Datacor, partener de drum, a fost alături la realizarea drumului, la marcarea şi plantarea bornelor kilometrice din andezit, cu ajutorul angajaţilor lor prin muncă de voluntariat, iar partenerul MIS Grup, a fost alături la lucrările specifice prin utilaje sau persoane care au participat acţiunii de realizare a tronsonului". Via Transilvanica este un proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, traseul porneşte de la Putna şi se întinde până la Drobeta-Turnu Severin, parcurgând 10 judeţe şi diversitatea acestora. Asociaţia speră ca până în 2022 Via Transilvanica să fie finalizată. În prezent, proiectul a ajuns la o lungime de 800 km, iar când va fi gata, în 2022, traseul va avea 1200 km.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jos palaria Alin Useriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro