Abonament gratuit

TUDOREL TOADER:Draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este gata

V.D.
Politică /

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, ieri, la Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat.

Mă puteţi întreba dacă am redactat draftul de sesizare? Da. Ce se întâmplă cu sesizarea, nu eu sunt autorul, ci doamna premier, preşedintele Camerei Deputaţilor, preşedintele Sentatului. Mai firesc doamna premier, pentru că este un membru al Guvernului", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a explicat şi care sunt argumentele Guvernului.

"Argumentele sunt cele publice. Noi avem o putere executivă bicefală, jumătate la preşedinte, jumătate la Guvern. În 2008, Curtea Constituţională a dat o decizie, când eram judecător, în care se spunea că, pentru a se asigura un echilibru, trebuie să aibă şi preşedintele un rol în procedura de numire. De a verifica şi de a refuza o singură dată numirea unui ministru. Ipoteza în care un post de ministru este vacant, nu intră în discuţie revocarea, intră în discuţie doar numirea. Premierul propune, preşedintele poate refuza doar o dată, nu mai poate refuza încă o dată. Nu înseamnă că ministrul-candidat refuzat nu mai poate fi propus la un alt minister. A doua situaţie, postul de ministru este ocupat, primul-ministru vrea să-l înlocuiască pe ministru cu un altul. Preşedintele nu are nicio competenţă în revocarea ministrului, Guvernul nu este făcut şi desfăcut de preşedinte, este condus de premier care el are putere de revocare. Preşedintele poate refuza o dată", a declarat Tudorel Toader.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. TT : O JUSTIŢIE ,, DREAPTĂ " TRECUTĂ PRIN CAPUL lui SE STRÂMBĂ !!!!!!!

  Si daca partidul a gresit si a propus un terorist in functia de ministru? Presedintele stie si refuza.

  A doua oara daca e propusa aceeasi persoana trebuie musai sa-l aprobe? 

  Cum a putut ajunge un astfel de individ la CC, la Venetia si in ultima vreme ministru al justitiei? 

  Ca sa nu mai spun ca are si titulatura de .... profesor. 

  Ce sa inveti de la el?

  Cum sa scapi hotii de o judecata dreapta? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS