TUDOREL TOADER:La Focşani va fi construit un Palat de Justiţie

L.A.
Politică / 18 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, astăzi, construirea unui Palat al Justiţiei la Focşani, în prezent Judecătoria Focşani şi Tribunalul Vrancea desfăşurându-şi activitatea în condiţii improprii.

Conform lui Toader, noul Palat al Justiţiei va avea două corpuri de clădire, pentru Tribunal şi Judecătorie.

"Autorităţile locale au transferat Ministerului Justiţiei o suprafaţă de circa 11.000 de metri pătraţi în care să construim Palatul pentru Justiţie cu două corpuri de clădire separate, unul pentru Tribunal, altul pentru Judecătorie. Va fi un sediu modern care va prelua din arhitectura vechiului Tribunal Judeţean", a spus Tudorel Toader, conform News.ro.

Noul sediu va fi realizat pe un teren pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean. Investiţia este, deocamdată, în faza de elaborare a documentaţiile tehnice, respectiv pregătirea PUZ-ului. Urmează preluarea unui rest de construcţie aflat în patrimoniul Ministerului Sănătăţii şi predarea documentelor către Compania Naţională de Investiţii.

Potrivit ministrului, construcţia în integralitate a fost trecută printre priorităţile Companiei Naţionale de Investiţii.

"Tribunalul judeţean si Judecătoria Focşani n-aş spune că îşi desfăşoară activitatea în cele mai bune condiţii. Sunt necorespunzătoare sub aspectul amplasamentului, compartimentării, chiar nu au lumină naturală, iar justiţia în general are nevoie de condiţii adecvate, de o anumită solemnitate a locului în care se înfăptuieşte", a declarat Toader, la Focşani, potrivit News.ro.

De câţiva ani, Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care înainte de 1989 a fost magazin universal, iar ulterior a devenit sediu al Bancorex. Instanţele s-au mutat aici întrucât Tribunalul vechi, imobil de peste o sută de ani, reprezintă un adevărat pericol public, clădirea fiind încadrată în clasa întâi de risc seismic. Imobilul va fi reabilitat cu bani europeni de Consiliul Judeţean, dar va deveni muzeu.

Încă din 2014 a fost încheiat un memorandum între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Justiţiei pentru construirea, la Focşani, a unui palat de justiţie, iar acum, proiectul începe să prindă contur. Deocamdată nu se ştie cât va consta viitorul palat al justiţiei şi nici când va fi gata.Conform lui Toader, noul Palat al Justiţiei va avea două corpuri de clădire, pentru Tribunal şi Judecătorie.

------

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, astăzi, la Focşani, că ministerul derulează un program de construcţie a 15 arhive care vor funcţiona pe lângă fiecare curte de apel din ţară. Instanţele care ţin de Curtea de Apel Galaţi vor avea arhiva la Penitenciarul Focşani, a anunţat ministrul Justiţiei, conform News.ro.

Ministrul Justiţiei a declarat că la nivelul întregii ţări este o problemă reală arhivarea documentelor oficiale din justiţie, care trebuie păstrate 90 de ani. Conform lui Toader, în multe dintre situaţii, documentele sunt păstrate pe holuri, la subsoluri, în condiţii de temperatură şi umiditate necorespunzătoare, mai relatează publicaţia.

"Documentele oficiale din justiţie se păstrează 90 de ani ca să putem valorifica drepturile pe care aceste documente le-au consacrat, le-au consfinţit pentru noi sau pentru succesori. Nu avem spaţii suficiente pentru arhive în toată ţara. Cele existente sunt necorespunzătoare, unele spaţii de depozitare ocupă din spaţiile care ar fi atât de necesare activităţii judiciare, alteori neexistând spaţii corespunzătoare de arhivare, instanţele de judecată, parchetele au închiriat alte spaţii de la particulari", a spus ministrul.

Toader a adăugat că pentru a rezolva această problemă se vor amenaja 15 arhive la nivelul fiecărei curţi de apel.

"Avem un program de construcţie de arhive. Vor fi 15 arhive la nivelul fiecărei curţi de apel unde vor fi arhivate documentele de la nivelul instanţelor de judecată, parchetelor de pe lângă instanţele de judecată, dar şi penitenciarele arondate. Am identificat cele mai adecvate amplasamente, majoritatea pe terenurile aparţinând penitenciarelor, care se află în coordonarea Ministerului Justiţiei. Am luat în considerare poziţionarea geografică şi existenţa utilităţilor", a spus el, potrivit News.ro.

Arhiva Curţii de Apel Galaţi va urma să fie construită pe un teren de 5.000 de metri al Penitenciarului Focşani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb