Turbomecanica - venituri şi profit în scădere, anul trecut

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 februarie

Turbomecanica - venituri şi profit în scădere, anul trecut

English Version

"În industria aeronautică există o volatilitate a producţiei, în special în ceea ce priveşte calendarul livrărilor aferente întreţinerii motoarelor şi ansamblelor mecanice", se menţionează în raportul companiei

Producătorul de componente pentru aeronave Turbomecanica Bucureşti (TBM) a raportat pentru anul trecut un profit net de 10,7 milioane lei, cu 12% sub cel din anul 2022, în vreme ce veniturile din contractele cu clienţii au scăzut cu 5,6%, până la 131,3 milioane lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea Turbomecanica menţionează în document că afacerile companiei de anul trecut nu s-au ridicat la nivelul bugetat în primăvară.

"În industria aeronautică există o volatilitate a producţiei, în special în ceea ce priveşte calendarul livrărilor aferente întreţinerii motoarelor şi ansamblelor mecanice. De cele mai multe ori acestea apar ca urmare a modificărilor solicitate de către clienţi în urma unor urgenţe operaţionale, fără a modifica valorile contractate. Concret, în anul 2023 au existat mai multe astfel de solicitări ale partenerilor noştri, ceea ce a generat modificări ale indicatorilor financiari, atât în ceea ce priveşte veniturile, cât şi cheltuielile", se menţionează în raportul Turbomecanica.

Cheltuielile cu materiile prime, materialele şi utilităţile companiei s-au ridicat la 49,1 milioane lei, cu 2,3% peste cele din anul anterior, în vreme ce cheltuielile cu beneficiile şi salariile angajaţilor s-au ridicat la 55,9 milioane lei, în creştere cu 6% faţă de cele de la finele anului 2022.

Din activitatea financiară compania a obţinut un câştig de 0,66 milioane lei, faţă de o pierdere de 1,64 milioane lei în 2022. "Veniturile financiare s-au dublat faţă de perioada anterioară, prin dobânzile pe care compania le -a încasat de la depozitele constituite, inclusiv dobânda încasată de la titlurile de plasament", se mai menţionează în raport.

Anul trecut compania a depus în depozite la BRD sume în valoare de 18 milioane lei. "Aceaste sume au ca destinaţie probabilă asigurarea fondurilor proprii în vederea demarării proiectului de dezvoltare în intreţinerea motoarelor civile", conform documentului.

Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann, care la jumătatea anului avea 25,9% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,2% din Turbomecanica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TBM m-a surprins plăcut în fiecare an prin valoarea dividendului acordat. Am încredere că o va face și anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb