TURCAN, DESPRE PROTESTUL PROFESORILOR:Demonstrează că nu s-a schimbat nimic în Educaţie

P.E.
Politică / 26 ianuarie 2019

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

Raluca Turcan (Sursa foto: Twitter)

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, afirmă că protestul cadrelor didactice demonstrează că nimic nu s-a schimbat în Educaţie, iar Ecaterina Andronescu "vine cu idei mâzgălite pe colţul mesei, pe care le retrage sau le modifică a doua zi". "Educaţia nu trebuie să mai fie teren de joacă pentru miniştri incompetenţi", afirmă Turcan.

"Protestul profesorilor, care a debutat astăzi, demonstrează că nimic nu s-a schimbat în Educaţie de când doamna ministru Andronescu şi-a câştigat renumele de "Abramburica"! Acelaşi haos, aceeaşi lipsă de viziune şi de coerenţă caracterizează şi astăzi politica PSD în domeniul educaţiei, care abundă în propuneri trăsnite", consideră Raluca Turcan, conform News.ro.

Printre aceste propuneri, ea enumeră: "separarea copiilor cu dificultăţi de învăţare, transformată apoi, la nivel declarativ, într-o propunere de "organizare" a personalului, conform zicalei "nici usturoi nu a mâncat..."; somaţia adresată şcolilor de a transmite de urgenţă organigramele către Inspectorate, un preambul mascat al tăierilor de personal, relocarea claselor profesionale la sat, deşi problemele de infrastructură şi de dotări din aceste zone sunt bine ştiute, rostogolirea înainte şi înapoi a proiectului privind reducerea orelor de sport la clasele mici, organizarea de simulări pentru examene în fiecare an, pentru a "creşte presiunea" asupra elevilor (îi vede oare doamna ministru atât de relaxaţi?!), prelungirea cu Editura Didactică şi Pedagogică a contractului pentru o parte din manuale, deşi s-au identificat nenumărate greşeli, compromiterea procesului de evaluare a şcolilor doctorale, ceea ce scade drastic calitatea şi credibilitatea studiilor doctorale în România".

Turcan subliniază că România are un plan de relansare prin educaţie, România Educată, la care au lucrat mii de specialişti, părinţi, profesori.

"Un efort comun şi coerent pe care, din păcate, actualul ministru nu îl înţelege. În loc de o dezbatere aplicată, onestă, pe probleme şi soluţii adecvate, Ecaterina Andronescu vine cu idei mâzgălite pe colţul mesei, pe care le retrage sau le modifică a doua zi. (...) Dacă mai are o urmă de preocupare pentru acest domeniu, PSD ar trebui să găsească urgent un înlocuitor mai competent pentru portofoliul Educaţiei (în cazul în care există aşa ceva în PSD-ul condus de Liviu Dragnea", afirmă deputatul liberal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro