TURCAN: "Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale"

J.P.
Politică / 21 ianuarie

"Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că va demara campania de evaluare a ajutoarelor sociale în urma căreia vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare sociale care sunt apţi de muncă, persoane care ar putea ocupa posturile vacante de muncitori necalificaţi.

Turcan a scris într-o postare pe Facebook: "Suntem în etapa de pregătire a campaniei naţionale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată ţara cu echipe mixte ale Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă şi Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Împreună cu reprezentanţii Asociaţiilor Oraşelor, Municipiilor şi Comunelor din România, am discutat astăzi despre obiectivele acestei campanii şi despre modul de lucru.

Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situaţii cu adevărat vulnerabile, fiind inapţi de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreţinere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate.

În al doilea rând, vom găsi soluţii pentru creşterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificaţi. Piaţa muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România.

Apreciez foarte mult deschiderea şi interesul pe care le-au arătat autorităţile locale faţă de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat în acord cu politicile europene în domeniu: sprijin integrat şi mai bine ţintit pentru categoriile vulnerabile, precum şi sprijinirea reinserţiei în cazul persoanele apte de muncă.

Reamintesc, creşterea ocupării este un obiectiv de prim rang al tututor politicilor europene în domeniul social. Anchetele sociale sunt o obligaţie legală şi ele reprezintă o etapă importantă pentru o mai bună ţintire a efortului de asistenţă socială al statului român.

Campania naţională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanţii primăriilor pentru a pune la dispoziţie instituţiilor implicate informaţiile despre beneficiari şi pentru a facilita relaţia acestora cu potenţialii angajatori din comunitate."

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Va fi foarte greu de implementat.Asa zișii asistați sunt masa electorală de manevra a primarilor.Nu vor renunta deloc ușor la ea.In sute de comune,cu alegerile intr un singur tur,practic acestia au înclinat balanța.

  1. M-ASI BUCURA , SA REUSEASCA !!! PREA MULTA LUME IN TARA ASTA , TAIE FRUNZA LA CAINI , SI IA BANI NECUVENITI !!! PREA MULTI BOLNAVI INCHIPUITI !!!

  Mai e mult pana departe madam Turcan.Da' de miile de pensii de boala ce ziceti.De "orbii" din satul Bercea judetul Salaj,celebrii intr-o vreme pt ca toti aveau si conduceau autoturisme .De vecina mea din Zalau care este pensionata de boala din 1993 si tot de atunci e badanta in Italia,aproape neintrerupt.

  Acolo-s banii.Mai multi decat la asistatii dvs.Da-i greu madam.Unuia din medicii din comisia aia de invalidare din Salaj i-au gasit acasa lingouri de aur pe langa multe alea.Cautati in presa vremii si veti afla.

  Cu astea ce facem ? 

  Sa se faca economie de bani cu asistatii si mai ales sa fie taxate femeile in varsta care vand marar fara sa dea bon fiscal. Trebuie bani la buget pentru ajutoare de stat catre multinationale. Acestea trebuie sa castige cat mai mult.

  Si totusi ,medicii care i-au făcut orbi( pe aia din Salaj) mai practică medicina?? Din Sălaj vin până în Cluj fel de fel de strambaturi de oameni(prefacuti) ca te miri cum sau putut naște asa.Cind vad politia se îndreaptă nu mai are nimic si fuge! Domnul Gelu Duminică are ceva de spus?? Scuze!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

08 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8838
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1118
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6917
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8171

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro