Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Turcia a adoptat legea de reglementare a conţinutului de pe social media

J.P.
Internaţional /

Turcia a adoptat legea de reglementare a conţinutului de pe social media

Parlamentul turc a adoptat azi o o lege de reglementare a conţinutului social media despre care criticii afirmă că va creşte nivelul de cenzură şi ajuta autorităţile să reducă la tăcere dizidenţii, conform hotnews.

Legea a fost susţinută de partidul de guvernământ AK al preşedintelui Recep Erdogan, care are o majoritate în parlament alături de un alt partid naţionalist. Legiuitorii au început dezbaterile asupra proiectului de lege marţi iar adoptarea acesteia a fost anunţată pe Twitter.

Legea obligă site-urile social media străine să numească reprezentanţi în Turcia care să soluţioneze îngrijorările autorităţilor cu privire la conţinut, incluzând de asemenea termene limită pentru înlăturarea materialelor considerate nepotrivite de către acestea.

Potrivit noilor reglementări companiile pot fi sancţionate prin amenzi, blocarea reclamelor sau tăierea lăţimii de bandă cu 90%, o măsură care în practică ar bloca accesul la site-uri.

Pe măsură ce majoritatea presei şi a mass-media din Turcia a ajuns sub controlul guvernului în ultimul deceniu, tot mai mulţi turci s-au îndreptate către social media şi canale media online pentru a-şi face auzite opiniile critice şi citi ştiri independente.

Turcii sunt deja strict monitorizaţi pe social media şi mulţi au fost puşi sub acuzare pentru insultarea lui Erdogan şi a miniştrilor săi sau pentru criticarea gestionării pandemiei de COVID-19 şi a acţiunilor în străinătate a forţelor armate turce.

Înaintea adoptării legii un purtător de cuvânt pentru înaltul comisar ONU pentru drepturile omului a afirmat că proiectul "ar da statului unele puternice pentru a exercita şi mai mult control asupra peisajului media".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Recep Erdogan a afirmat însă că legea nu ar duce la cenzură ci ar stabili legături comerciale şi legale cu platformele social media.

Erdogan a criticat în mod repetat social media, susţinând că o creştere a numărului de "acte imorale" online în ultimii ani s-ar datora lipsei reglementărilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie