UCRAINA:Pădurea Norka, locul în care militarii ruşi au plănuit atacurile de la Bucea, Irpin sau Borodeanka

G.U.
Internaţional / 8 aprilie 2022

Pădurea Norka, locul în care militarii ruşi au plănuit atacurile de la Bucea, Irpin sau Borodeanka

Pădurea în care s-au adăpostit, de la începutul războiului din Ucraina, peste 3.000 de militari ruşi s-a transformat într-un cimitir de maşini militare ruseşti, dar şi un perimetru în care accesul civililor este extrem de periculos, transmite Agerpres.

Zona împădurită de la Norka, aflată la Nord-Vest de Kiev, la câţiva zeci de kilometri de frontiera cu Belarus, a fost locul de intrare a unei importante părţi a armatei ruse pe teritoriul Ucrainei. Pe aici au pătruns trupele armatei ruse care au atacat localităţi precum Bucea, Irpin sau Borodeanka, atacuri soldate cu sute de victime în rândul civililor.

Pădurea de pini din apropiere de Kiev este împânzită, acum, de camioane arse, dar şi de cantităţi importante de muniţie neexplodată cu care invadatorii ar fi vrut să atace localităţile ucrainene, relatează Agerpres.

Tot aici sunt vizibile "casele" provizorii ale soldaţilor ruşi săpate în pământ, dar şi mare parte din logistica pe care aceştia o foloseau în timpul intervenţiei pe teritoriul ucrainean. În pădurea Norka au fost abandonate uniforme militare şi corturi de campanie, însă tot aici pot fi văzute şi sticle de vodcă, ziare ale armatei ruse, precum şi resturi de alimente sau medicamente.

Unul dintre localnici, care locuieşte la marginea pădurii, povesteşte că, timp de 40 de zile, ruşii au stat în acea pădure şi au lansat atacuri în zonă.

"Totul ardea. Ei bombardau şi împuşcau permanent. La mine, şi câinele a plâns. Nu am mai văzut aşa ceva. Nu am crezut că pot să văd lacrimi la câine", a declarat, pentru AGERPRES, Ivan Dimitrievici Kovalkiuk.

Zona a fost eliberată de invadatori în urma unei contra-ofensive a armatei ucrainene, care a înconjurat zona şi a lansat atacuri asupra soldaţilor ruşi şi a tehnicii acestora, notează sursa citată.

Localnicii susţin că în urma acestui atac au fost victime foarte multe în rândul militarilor ruşi, însă cadavrele acestora au fost încărcate în camioane şi transportate în locuri necunoscute.

"Credem că există o groapă comună în pădure, însă până acum nu a fost descoperită. Urmează să cercetăm zona", a spus Dimitrie, unul dintre cei implicaţi în apărarea localităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro