UE efectuează inspecţii la Gazprom în Germania

S.B.
Internaţional / 31 martie

UE efectuează inspecţii la Gazprom în Germania

Comisia Europeană (CE) a efectuat inspecţii-surpriză în sedii ale companiei ruse de gaze naturale Gazprom în Germania - pe care o suspectează de faptul că a încălcat reglementări în domeniul concurenţei cu scopul de a scumpi preţurile, declară joi surse europene concordante, informează news.ro.

Comisia - gardanul concurenţei în Uniunea Europeană (UE) - nu a confirmat această informaţie, însă a recunoscut, într-un comunicat, că a efectuat inspecţii împreună cu autoritatea germană a concurenţei, "în sedii ale mai multor întreprinderi active în furnizarea, transportul şi depozitarea gazelor naturale în Germania".

Două surse europene au confirmat AFP că investigaţii au avut loc miercuri, în sedii ale gigantului rus al gazelor naturale Gazprom şi ale fialialei acestuia de distribuţie de gaze naturale Wingas, o informaţie dezvăluită de agenţia de presă Bloomberg.

"Inspecţii inopinate constituie o etapă preliminară a unei anchete cu privire la presupuse practici anticoncurenţiale", anunţăă CE.

"Faptul că Comisia efectuează asemenea inspecţii nu înseamnă că întreprinderile sunt vinovate de comportamente anticoncurenţiale şi nu prejudiciază rezultatul anchetei", subliniază ea.

Rusia este suspectată din 2021 de o restrângere a ofertei de gaze naturale în UE - cu scopul de a provoca o scumpire puternică.

Invazia Ucrainei de către Rusia a relevat dependenţa extremă a UE de importul de gaze naturale din Rusia - care reprezintă 40% din consumul european.

Această dependenţă limitează capacitatea de acţiune a UE împotriva Moscovei.

Cei 27 - care au impus sancţuni fără precedent de la începutul invaziei şi războiului sângeros ruse - nu s-au atins de sectorul gazelor naturale, în pofida faptului că acesta constituie o sursă de venit esenţailă a Rusiei.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro